Meerwaarde naar klant? (Team)Coaches en Trainers – Maatwerk!

Neem vrijblijvend contact op

Artikelindex

coachOp zoek naar een sparring partner? Executive coaching voor (HR) leidinggevenden en bestuurders. Coaching in Organisaties heeft ruim 25 jaar ervaring met het coachen van leidinggevenden, professionals/teams in profit en non-profit organisaties. Wat zijn voor u belangrijke gewenste resultaten en leiderschapsstijl? Welke feedback ontvangt u? Wat is uw kracht en wat is uw gewenste ontwikkelingslijn? Vragen? Contact ons voor een eerste (bel)afspraak en u ontvangt een maatwerkprogramma. Onze allround senior (team)coaches zijn door NOBCO/EMCC geaccrediteerd als trainers van de Leergang Coachend Leiderschap en Persoonlijk Leiderschap met het European Quality Award. Vitaliteit en Veerkracht - Preventie verzuim - Work/Life Balance ingezet bij Top Drie Beste Werkgevers, bij Rode Kruis Nederland,  Aon Hewitt Corporate Wellness, ING, Politie en Gemeente Amsterdam, UVA/VU, Rotterdam Hogeschool.

Feedback van een klant, leidinggevende: "Ik heb meer inzicht gekregen in stressfactoren, wat levert te veel spanning op en waar voel ik me nog comfortabel bij (of eventueel als gezonde spanning). Ik heb geleerd hoe ik door zelf anders om te gaan met situaties en door er anders over te gaan denken, zelf ook invloed kan uitoefenen op de ervaring van stress. Een belangrijke factor hierbij was dat ik vrijwel altijd de lat te hoog leg voor mezelf, perfectionistisch ben en niet wil falen. Door de gedachten die hiermee gepaard gaan ..."  

Persoonlijke Coaching, een APK, is voor iedere klant een maatwerktraject afgestemd op uw persoonlijke (leer)stijl en gewenste verdere professionele en persoonlijke ontwikkeling. Iedere klant is uniek in haar/zijn persoonlijke stijl, professionaliteit, communicatie en samenwerking binnen het team en naar haar/zijn medewerkers en klanten. Zowel voor teams als voor medewerker(s) met leidinggevende(n). Wij coachen boven en onder de waterlijn, vanuit je ratio en vanuit je intuïtie. Indien prettig zetten wij ook ontspanningsoefeningen in. Zie de benoemde methoden bij de Masterclass Persoonsgerichte Coaching bij stress/werkdruk. Zie ook de Leergang Coaching (NOBCO/EMCC gecertificeerd), de Master Oplossingsgericht Werken en de Master Oplossingsgericht coachen en leiderschap. Onze coaches en trainers zijn ingezet op vitaliteit en duurzame inzetbaarheid bij onder andere Rode Kruis, St. Jozefoord (3 x Top Drie Beste Werkgevers) en via Aon Hewitt Corporate Wellness.

 

Achtergronden voor persoonlijke coaching en executive coaching

Uw vragen en gewenste veranderingen in gedrag; eindevaluaties klanten; contact; thema's voor coaching

astridanakuinOp aanvraag sturen wij u een hand-out voor persoonlijke coaching toe, neemt u geheel vrijblijvend contact op over mogelijke coachingsvragen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onze partner mw. drs. Astrid Anna Kuin, senior coach of via 0646065362.

Eindevaluatie over persoonlijke coaching door klant - Professional 

Ik heb meer inzicht gekregen in stressfactoren, wat levert te veel spanning op en waar voel ik me nog comfortabel bij (of eventueel als gezonde spanning). Ik heb geleerd hoe ik door zelf anders om te gaan met situaties en door er anders over te gaan denken, zelf ook invloed kan uitoefenen op de ervaring van stress. Een belangrijke factor hierbij was dat ik vrijwel altijd de lat te hoog leg voor mezelf, perfectionistisch ben en niet wil falen. Door de gedachten die hiermee gepaard gaan om te buigen, en meer te leren luisteren naar de ‘relaxte’ kant in mijzelf die wel vertrouwen heeft, wordt het gemakkelijker om met lastige situaties om te gaan. Daarnaast heb ik een duidelijker beeld gekregen van welke werkzaamheden en aspecten op het werk energie nemen en welke energie geven. En handvatten gekregen om naast werk ook weer voldoende op te kunnen laden. Over  de coach: Heel positief, Astrid Anna had altijd veel aandacht voor en inzicht in waar ik op dat moment stond en waar de behoefte lag. Ze heeft veel kennis en ervaring als coach en gebruikt dat ook. Daarnaast is ze als persoon erg empathisch, open, betrokken en bemoedigend. Ook buiten de sessies zocht ze contact, ze herinnerde me bijvoorbeeld aan de opdrachten of kwam met nieuwe opdrachten. Als feedback uit mijn directe omgeving hoorde ik halverwege de coaching dat ik me energieker overkom.”

Eindevaluatie over persoonlijke coaching/APK door klant - leidinggevende

Over de coach: “de persoonlijke kenmerken (eerlijk, open, integer, vertrouwelijk, gelijkwaardig, aandachtig, luisterend) van Astrid Anna als coach; haar inzet; haar professionaliteit (luisterhouding, vragend vermogen, intuïtie, fijne feedback, verbinden): haar kennis van zaken; haar flexibiliteit; haar interventies.” heb ik gewaardeerd.  “Ik wilde graag aandacht voor persoonlijke ontwikkelpunten die me soms belemmerden in mijn werk, in mijn prestaties. Ik wilde werken aan mijn professioneel zelfvertrouwen, mijn zelf kritische kant verminderen, bewuster leren stil te staan bij successen, in veranderingen rust nemen en er voor zorg te dragen dat elk teamlid binnen het proces blijft, mijn werktempo in de gaten houden, goed prioriteiten stellen zonder mijzelf daarbij altijd op de laatste plaats te zetten, flexibel te leren zijn in het inzetten van mijn leiderschapsstijlen, mijn coachende vaardigheden versterken, mijn kwetsbaarheid meer tonen, me minder verantwoordelijk voelen, verantwoordelijkheid delen, soms eerder grenzen te leren stellen, complimenten te leren ontvangen.”.

Op een bepaald moment in je werk en leven kan het nodig zijn even stil te staan bij je eigen persoonlijke ontwikkeling. Bepaalde thema’s in je leven herhalen zich en vragen om aandacht: om een APK, met onderhoud en aandacht stil staan bij waar je staat en hoe je verder wilt. Ben je mogelijk over je eigen grenzen gegaan? Is de verhouding werk en privéleven uit balans? Benut je je kwaliteiten onvoldoende of heb je er onvoldoende zicht op? Herhalen bepaalde conflicten zich? Ontvang je feedback uit je omgeving, van manager, partner of collega’s, waarin je jezelf niet herkent? Of juist heel goed herkent, maar niet weet hoe anders te doen? Is er iets wat op dit moment echt aandacht vraagt? Waar je als het ware niet meer om heen kunt? Hoe ga je om met stress en uitdaging? En hoe draag je zorg voor je zelf? Wie luistert er naar jou? Hoe leer je zelf (meer) naar je zelf te luisteren en je eigen deskundigheid en adviezen naar de praktijk te vertalen? Is het mogelijk tijd om stil te staan bij bepaalde loopbaanvragen? Past je functie nog bij je kwaliteiten? Heb je een vraag rondom coaching? Neem eerst geheel vrijblijvend contact met ons op. Je ontvangt vervolgens een passend maatwerk aanbod. Zie ook evaluaties van onze klanten.

Bij coaching nodigen wij je uit hoe je af en toe vanuit je ‘doe-modus’ van prestaties en actiestand naar je ‘zijns-modus’ van ontspannen en energie kunt leren te schakelen. Om vanuit een voor jou gezondere balans samen te werken met je klanten, je collega’s en manager en optimaal te functioneren. Dit vraagt soms om keuzes te maken of grenzen te stellen of meer expliciet behoefte/hulpvraag/zelfzorg te benoemen. Een team APK of persoonlijke APK is een fase waarin je je tijdelijk laat ondersteunen door een coach die naar je luistert en met jou onderzoekt hoe je jezelf kunt verbeteren, hoe je meer passend gedrag inzet. Je helpt te onderzoeken hoe je soms te eenzijdig naar projecten of problemen kijkt en acteert. En met jou op basis van feedback onderzoekt hoe je dit anders kunt doen. Wat zijn je alternatieve mogelijkheden? Feedback bespreekbaar te maken en van te leren. Codes vanuit het verleden kunnen je soms vastzetten. Kijkend naar je gewenste toekomst: hoe wil je je gewenste verandering en daarmee gepaard gaande nieuwe codes/waarden benoemen? Om meer vanuit eigenheid en verbinding met je eigen waarden en normen, passie en motivatie te werken en leven? Zelfsturing en zelf je keuzes maken afgestemd op je omgeving kan soms een sensatie van ‘flow’ opleveren: iets wat opeens als vanzelf lijkt te gaan, je energie geeft in plaats van energie kost. Van moeten naar mogen. Van roofbouw naar flow en eigen kracht; naar steeds meer inzet vanuit je kwaliteiten en je gewenste ontwikkelingslijn. In situaties die spanning of stress oproepen: je bewust te worden van je valkuilen en in te zien dat andere kwaliteiten in jezelf handiger zijn om in te zetten. Meer rust en energie in plaats van de eeuwige automatische piloot, waarbij de spanningsboog tussen gewenste resultaten en realiteit mogelijk te lang en te strak gespannen staat.

Gedurende de coaching maken wij gebruik van het ervarend leren: leren door te doen. Je gaat na en parallel aan de coachingsbijeenkomsten aan de slag met oefeningen en ervaringen in je (werk) omgeving. We staan stil bij je persoonlijke voorkeursstijlen qua leren en nodigen je uit te oefenen met andere leerstijlen (Tips). We benutten RET, Rationeel Effectiviteits Training van Ellis en maken gebruik van ontspanningsoefeningen vanuit de Mindfulnesstraining. Deze werden voorheen ook in de trainingen van Timemanagement en zelfmanagement gebruikt: op effectieve wijze rekening houden met de eigen energiecurve. Overige methoden zijn bruikbaar als je wat verder wilt gaan op een voor jou relevante leervraag. Je kiest hierin zelf. De coach volgt je, geeft feedback en reikt je verschillende methoden aan. We onderzoeken gezamenlijk welke methode voor jou het meest passend is op dit moment.

Tijdens de coaching werken we aan bewust worden en zijn van je eigen gedachten en je eigen patronen in interactie. We onderzoeken gezamenlijk hoe je minder vanuit je automatische piloot en met meer eigen regie en keuzevrijheid oplossingen in kunt zetten om op een gezondere wijze met stressvolle situaties om te gaan.

Vanuit vitaliteitsmanagement werken wij op basis van de klantvraag samen met een netwerk aan deskundigen en verschillende disciplines, onder andere vanuit haptotherapie, Mindfulness, Yoga en Tai Chi, hartcoherentie.

Thema’s, leervragen, gewenste ontwikkeling

Welke thema’s zijn voor jou actueel in je huidige persoonlijke ontwikkeling? In ons intakegesprek besteden we aandacht aan jouw leervragen en aandachtspunten. Wat wil je graag bereiken met coaching voor jezelf? Wat is voor jou belangrijk om aandacht te geven? Hoe formuleren wij de gewenste resultaten voor zover je deze bij aanvang van de coaching kunt benoemen? De ervaring leert dat deze bij de tussentijdse evaluatie heel helder worden en duidelijk gespecificeerd gaan worden. Onderstaande lijst kunnen we hanteren als stappenplan. We nemen hier alleen uit mee wat voor jou en vanuit je (werk)omgeving relevant is in je leerproces en gewenste persoonlijke en professionele ontwikkeling is. Jouw aandachtspunten voor persoonlijke coaching worden vervolgens opgenomen in het plan van aanpak en stappenplan voor persoonlijke coaching:

 • Hoe draag je zorg voor de verschillende fasen in je levens- en werkbiografie? 
 • Welke klantrelaties/contacten gaan jou goed af, welke klantrelaties zijn lastig voor je?
 • Hoe zet je die knop om?  Hoe ga jij om met die enorme werkdruk? Inzicht verwerven in je eigen prestatiegericht gedrag; hoe leer je te schakelen (‘knop om te zetten’) 
 • Hoe ga jij om met stress  en crisis? 
 • Energiehuishouding: kan je nog genieten? Hoe zorg jij voor een balans ...
 • Stress en spanning. Hoe zorg je voor begrenzing? Benutten van ontspanningsoefeningen. De een minuut ontspanningsoefening.
 • Timemanagement: hoe bouw jij je herstel- en pauzemomenten in?
 • Zorg op het lichaam: Voeding? Slaappatronen? Piekeren? Hoe draag je zorg voor rust en regelmaat? Tips, Hand-out.
 • Gebruik maken van positief en om-denken.Positief en toekomstgericht denken en gedrag kun je bereiken door de oefeningen vanuit Rationeel Emotieve Training toe te passen in je dagelijkse praktijk. 
 • Persoonlijke stijl: je enneatype(n): de gezonde en ongezonde versie. De eigen persoonlijke stijl en keerzijde daarvan: je ontwikkelingslijn oppakken. .
 • De perfectionist in jezelf: herkenbaar? Voor de mensen met een of meerdere van de volgende eigenschappen en gewoontes is er een extra risico bij stress: perfectionistisch, plichtsgetrouw, hard werkend, toegewijd en idealistisch, ambitieus, de behoefte zich te bewijzen, doelgericht, moeilijk nee kunnen zeggen, moeite hebben met grenzen stellen, meer doen dan ze kunnen, meer doen dan ze moeten, niet kunnen delegeren, zichzelf opofferen. Hoe hoger de eisen aan jezelf, hoe meer stress. Volg je denken met RET, zie Hand-out RET. 
 • Als je gestrest bent maak je vaak standaard denkfouten. Wat zijn jouw standaard denkfouten en irrationele opvattingen en hoe kan je middels een helpende gedachte de uitdaging met jezelf aan gaan? Hand-out irrationele opvattingen Ellis. En hoe kan je leren opmerkzaam te worden van deze gedachten in de (nabije) toekomst middels ademhalingsoefeningen uit de Mindfulness.
 • Het kernkwadrant en valkuilen bij stress en spanning. In conflict met je omgeving of jezelf onder stress of spanning? Duik je in je valkuil? Omdat je dit zelf ziet en voelt of omdat je het uit je omgeving als feedback ontvangt? Als je van lastige mensen wilt leren, is het aan te raden eens goed in de spiegel te kijken. Wat ben je zelf voor een mens? Wat zijn jouw lastige kanten? Wat zijn jouw kwaliteiten? Waar en op wie ligt je allergie? 
 • Work-life balance: hoe draag je zorg voor een gezonde relatie en een relatie met passie en groei met je partner? Hoe draag je zorg voor de warmte van vriendschap? Investeer je ook in relaties en activiteiten buiten je werk om? Waar ligt jouw passie buiten je werk? Ben je je bewust van je talenten en hoe benut je al je talenten?
 • De werkvloer, het team en de onderlinge communicatie.
 • Hoe regel jij je interactie met je manager, je klanten en je collega’s? Ben je leidend, volgend, samenwerkend of juist soms competitief of mogelijk tegenwerkend in plaats van samenwerkend? Aandacht voor de Roos van Leary, Hand-out met vragenlijst en tips.
 • Timemanagement en zelfmanagement: hoe draag je zorg voor een goed agendabeheer en dag en weekindeling? Startdag en einde dag; dag en weekindeling; startdag en einde dag. Zie: lees verder

De partners van Coaching in Organisaties

De partners van het bureau hebben een gedegen opleiding als coach/counselor en ervaring op de werkvloer als manager of professional (in de profit en non-profit sector).

Coaching in Organisaties is opgericht in 1988 door mw. drs. Astrid Anna Kuin, senior coach en trainer. De diensten zijn persoonlijke coaching, teamcoaching en de Leergang Coaching voor (HR) managers, professionals en (interne) coaches. Het bureau is hiermee in 2012 gecertificeerd met het EQA (European Quality Award) door NOBCO/EMCC. Alle partners van het bureau werken vanuit de ethische gedragscodes van de coach.

Partners

Mw. Drs. Astrid Anna Kuin, bedrijfskundige (sociale psychologie en organisatieontwikkeling), is in 1988 gestart met het bureau Coaching in Organisaties, o.a. met loopbaan en re-integratie coaching, persoonlijke coaching en leiderschapstrainingen. Daarvoor is zij werkzaam geweest bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Arbeidsvoorziening, en op de afdeling Personeel en Organisatie van Geveke Werktuigbouw B.V. Vervolgens was zij actief als interim-manager met o.a. ziekteverzuim en het herstel werkklimaat en onderlinge samenwerking op de agenda. Zij heeft met het bureau Coaching in Organisaties een breed netwerk aan klanten in de profit en non-profit organisaties. Kenmerkend voor haar werkwijze is dat zij resultaatgericht werkt en met haar ruim twintig jaar ervaring over een breed palet aan werkmethoden beschikt. Zij heeft zich bijgeschoold in de psychologie, psychotherapie en counseling en als supervisor en coach. Certificaten zijn behaald in systeemtheorie en opstellingen, Transactionele Analyse, RET, Enneagram, Mindfulness, Counseling, Focussen en Voice Dialogue, workshops authentiek leiderschap.

Mw. E.M. Pet, senior coach en adviseur in HRD vraagstukken. Houdt zich sinds 2006 bezig met coaching in de brede zin van het woord. Persoonlijke vraagstukken, loopbaanvraagstukken en vraagstukken rond functioneren. Deze gaan vaak samen en om die reden werkt zij altijd eclectisch en van uit contact. Het maken van contact en leggen van een relatie ziet zij als de kern van haar vak. Zo wordt dat bespreekbaar waar het echt over moet gaan. Door middel van inleving en confrontatie gaat ze met klanten en coachees op zoek naar de vraag achter de vraag. Ze biedt inzicht, bekijkt mogelijkheden en stuurt op resultaat. Met haar brede HRD ervaring (HR – cyclus, functiebeschrijvingen, teamvraagstukken, training, assessment) bezit ze een scherpe blik voor de context waarin een vraag zich afspeelt en stemt ze haar interventies daar op af.

Coaching in Organisaties werkt samen met een breed team van deskundigen die op projectbasis inzetbaar zijn.

Contractering

Na een intakegesprek met de klant volgt een specifiek plan van aanpak. In overleg met de betrokkene of de contactpersoon van de werkgever  wordt het aantal sessies en plan van aanpak vastgelegd in een contract.

Met de klant wordt een psychologisch contract afgesloten gericht op commitment en zelfsturing van de klant in het coachingstraject. Na het intakegesprek worden de aandachtspunten voor de klant en de gewenste resultaten vastgelegd in het psychologisch contract. De klant werkt gedurende het coachingstraject aan huiswerkopdrachten en oefeningen. Op basis van de leerthema’s van de klant maken we in overleg met de actuele vragen van de klant een keuze uit methoden en technieken.

Halverwege het coachingstraject volgt een tussentijdse evaluatie eventueel met informatie en feedback van de overige betrokkenen. Op basis van deze informatie worden de gewenste resultaten en werkwijze zo nodig bijgesteld. Bij de eindevaluatie worden enerzijds resultaten benoemd en anderzijds onderzocht in hoeverre nazorg, een of twee follow-up sessies gewenst is.

Logboek/Reflectie en actieplan

Gedurende het coachingstraject word je uitgenodigd in je reflecties op de gesprekken en je tussentijdse ervaringen aan de hand van je actieplan te bij te houden.

Coaching in Organisaties; eerste contact?


Heeft u vragen over persoonlijke of teamcoaching? Neemt u gerust telefonisch contact met ons op! U kunt ook per mail uw eerste contact of voorstel voor een belafspraak doen. Een eerste kennismakingsgesprek is trouwens geheel zonder kosten. Op basis van dit gesprek ontvangt u een specifiek plan van aanpak en offerte. Voor een eerste contact kunt u mailen of bellen met Astrid Anna Kuin, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via 0251670026 of 0646065362. Zie ook ons een overzicht van klanten

surfer

Locatie

De locatie voor persoonlijke coaching is of op ons kantoor tegenover het Intercitystation Castricum of op de locatie van PWN De Hoep midden in het duin vlak bij zee (Castricum aan zee). Of de (werk)locatie van de klant (in overleg!).

 

Visie en Werkwijze

Intake

 • Achtergrond/aanleiding van uw vraag
 • Invloed vanuit de omgeving
 • Organisatiecultuur en communicatie
 • Stijlen van leidinggeven; samenwerking
 • Gewenste veranderingen/resultaten

Maatwerk

 • Oplossingsgericht trainen/coachen vanuit successen en mogelijkheden
 • Klantgericht en persoonlijk ondernemerschap
 • Nieuwe vaardigheden en gedrag
 • Praktijk en doelgericht

Investeren in professioneel kapitaal

 • Open communicatie, positieve focus en professionele feedback
 • Verbindend leiderschap
 • Zelfsturende professionals en teams
 • Van controle naar vertrouwen

Waarom ons?

 • Allround coaches en trainers;
 • Ruim 25 jaar ervaring;
 • Praktisch en doelgericht;
 • Coaching van professionals en managers uit profit en non-profit organisaties.
Copyright © 2000 - 2019 Coaching in Organisaties | Webdesign by Webdelta.