Meerwaarde naar klant? (Team)Coaches en Trainers – Maatwerk!

Neem vrijblijvend contact op

Artikelindex

assertiviteitPersoonlijke Coaching voor leidinggevenden en professionals: hoe ook voor jezelf de tijd en ruimte te regelen voor professionele zelfreflectie en gewenste verdere professionele ontwikkeling  Lerende organisaties, teams en het Hybride Werken, wat vraagt dit van professionals, van leidinggevenden? Coaching is een krachtig instrument om resultaten te verbeteren, communicatie en samenwerking te optimaliseren, dynamiek en enthousiasme te bevorderen, ideeën te genereren, meer werk- en leerplezier te creëren. Steeds meer organisaties en bedrijven zetten onze coaches in vanwege de meerwaarde. Persoonlijk leiderschap, jezelf en anderen coachen boven en onder de waterlijn op eigenaarschap en leer- en werkplezier. Professionele zelfreflectie, jouw overtuigingen, normen en waarden, jouw drijfveren, jouw kernkwadrant en ontwikkelingslijn, van drama- naar winnaarsdriehoek. Hoe je communicatie vanuit gelijkwaardigheid in te zetten, over luisteren en open vragen stellen. Fasering in het gesprek waarbij je de ander en jezelf coacht op (potentieel) aan krachtbronnen om te groeien en te leren vanuit verbinding en een lerende mindset, vanuit (zelf)compassie. Onze coaches worden ook ruim 20 jaar ingezet ter preventie en herstel burn-out of overige medische klachten (referenties op aanvraag). De ervaring leert hoe eerder je voor jezelf de coaching inzet, hoe effectiever en proactiever. Het hybride werken lijkt ook om een andere leiderschapsstijl  te vragen om het talent, (young) professionals te behouden. Om professionals en teams te ondersteunen en erkenning te bieden. Om naast de targets, doelstellingen ook het empathisch vermogen, het luisterend oor te bieden. 

Feedback over jouw gedrag als leidinggevende op te vragen en af te stemmen op de behoeften van de professionals, collega's en (interne) klanten, doelgroepen. Om nieuwe markten met elkaar te ontdekken, om innoverend vermogen in de organisatie vanuit de collectieve ambitie te stimuleren. En je eigen persoonlijke ambitie als ook vitaliteit (balans werk/privé) daar op af te stemmen. Om teams psychologische veiligheid en vertrouwen te bieden heb je mogelijk zelf je (innerlijk) oordeel op zij te zetten, je innerlijke criticus, perfectionist of degene in jou die graag stuurt en regelt. Hoe meer inzicht in je eigen (schaduw)patronen en vertaalslag van deze lessen in jouw praktijk, hoe meer je vanuit vertrouwen leiding kunt geven. Hoe meer vertrouwen je weet uit te stralen, hoe meer de (young) professionals zich gezien voelen. Om  vanuit eigenaarschap en intrinsieke motivatie meer waarde en kwaliteit te leveren, In professioneel ontmoeten met elkaar ervaringen, kennis te delen, nieuwe ideeën en markten aan te boren. Tijdens jouw coaching stemt de coach werkvormen, tools en tips af op jouw persoonlijke stijl en de cultuur van je organisatie (doelgroepen, klanten). Met positieve evaluaties (gemiddeld een negen) ingezet bij Top Drie Beste Werkgevers. Feedback over onze coach: "Iemand die meekijkt en meeleeft vanaf de zijlijn en het gehele (ontwikkelings-)proces in de gaten houdt op benoemde doelstelling.".  "Iemand die positief en betrokken is, aanmoedigt en respons geeft ook op momenten dat je het niet verwacht, zoals haar feedback tussentijds en ook in mails.". "Meer mijn positie kunnen innemen in de organisatie. De coach wist mij positief te stimuleren en motiveren met inspirerende tools.". Persoonlijk Ontwikkel- of Opleidingsbudget 2022? Contact ons over de mogelijkheden en een eventuele combinatie met maatwerk training. Zie ook: Training Hybride Werken en Leiderschap ; voor MT en andere teams: Team Coaching, Effectieve en Succesvolle Teams. (Team)Coaching voor (young) professionals of teams: Coach Journey en Team Journey. Of: Coaching ter preventie of herstel burn-out/overige medische klachten.

Persoonlijke Coaching is - als een soort APK - effectief, resultaat en toekomstgericht. Wij stemmen de tools af op uw persoonlijke (leer)stijl en gewenste verdere professionele en persoonlijke ontwikkeling. Ieder is uniek in haar/zijn persoonlijke stijl, communicatie en samenwerking intern en extern. Wij coachen boven en onder de waterlijn, op gedrag (zichtbaar) en mindset (onzichtbaar), op drijfveren, kwaliteiten, valkuilen en gewenste ontwikkelingslijn. Op mentale en fysieke vitaliteit en progressie in gewenste resultaten. Op verwachtingen- en timemanagement, op grenzen stellen en hulp vragen. Je gaat tussentijds aan de slag met tips en tools vanuit verworven inzichten. Iedere sessie wordt afgesloten met de vertaalslagnaar jouw dagelijkse praktijk en gewenste veranderingen.De coaching biedt je de tijd en ruimte tot professionele zelfreflectie met vernieuwend perspectief en focus, toekomstgericht vanuit kansen en mogelijkheden.

Wij werken vanuit de ethische gedragscodes van de coach NOBCO/EMCC, waarvan de belangrijkste uiteraard vertrouwelijkheid is. 

Onze coaches en trainers worden ingezet op vitaliteit en duurzame inzetbaarheid, werkgeluk, wendbaarheid en meerwaarde naar (interne) klanten, doelgroepen. Dit onder andere bij Paribas, Rabobank, Volker Stevin, De Baak, Shell BV, RWS, ISOB, Fedra, Rode Kruis (hoofdkantoor en landelijk), De Kolom Amsterdam, ROC TOP, Hogeschool Rotterdam, UVA/VU, Stichting Talent Hoorn, Talent in Opleiding, Regionale Politie Amsterdam - Amstelland, Top Drie Beste Werkgevers, GGD, Veilig Thuis, Kinderopvang, Ministerie OCW, Ministerie Buitenlandse Zaken, Ministerie EZK, Koninklijke Marine, afdeling Leiderschap. Via Aon Hewitt Corporate Wellness bij bedrijven en non-profit organisaties in geheel Nederland. Wij verzorgen ook (Team)Coaching/Training als maatwerkprogramma afgestemd op gewenste resultaten bij de organisatie, het MT en de teams.

De coach, ook actief als teamcoach en trainer, beschikt over een breed pakket aan tips en tools. Zij is ruim 20 jaar actief als (team0coach met een diversiteit aan specialisaties, ook vanuit de sociale psychologie. Als trainer heeft zij ruim 20 jaar coaches en leidinggevenden opgeleid en is internationaal gecertificeerd met hetEuropean Quality Award door NOBCO/EMCC. Zie  Leergang Coaching en Coachend Leiderschap (NOBCO/EMCC gecertificeerd)  of de Masterclass Vitaliteit en Persoonlijk Leiderschap, Mindfulness. 

 

Vragen over coaching? Contact ons gerust!

astridanakuinIn ons eerste gesprek is er de mogelijkheid uw huidige en gewenste situatie te benoemen. U ontvangt toelichting op onze werkwijze en een maatwerk plan. Onze coaches beschikken over ruime ervaring met diverse klanten in diverse organisaties. Tools en skills worden afgestemd op uw verdere gewenste ontwikkeling en de organisatiecultuur. Vragen? Neemt u geheel vrijblijvend contact op met Astrid Anna Kuin via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via 0646065362. In onderling overleg is de coaching fysiek en/of online, hier op kantoor of aan zee en/of bij u op locatie of omgeving.

Feedback van onze klanten

"Ik heb meer inzicht gekregen in stressfactoren, wat levert te veel spanning op en waar voel ik me nog comfortabel bij (of eventueel als gezonde spanning). Ik heb geleerd hoe ik door zelf anders om te gaan met situaties en door er anders over te gaan denken, zelf ook invloed kan uitoefenen op de ervaring van stress. Een belangrijke factor hierbij was dat ik vrijwel altijd de lat te hoog leg voor mezelf, perfectionistisch ben en niet wil falen. Door de gedachten die hiermee gepaard gaan om te buigen, en meer te leren luisteren naar de ‘relaxte’ kant in mijzelf die wel vertrouwen heeft, wordt het gemakkelijker om met lastige situaties om te gaan. Daarnaast heb ik een duidelijker beeld gekregen van welke werkzaamheden en aspecten op het werk energie nemen en welke energie geven. En handvatten gekregen om naast werk ook weer voldoende op te kunnen laden. Over  de coach: Heel positief, Astrid Anna had altijd veel aandacht voor en inzicht in waar ik op dat moment stond en waar de behoefte lag. Ze heeft veel kennis en ervaring als coach en gebruikt dat ook. Daarnaast is ze als persoon erg empathisch, open, betrokken en bemoedigend. Ook buiten de sessies zocht ze contact, ze herinnerde me bijvoorbeeld aan de opdrachten of kwam met nieuwe opdrachten. Als feedback uit mijn directe omgeving hoorde ik halverwege de coaching dat ik me energieker overkom.” 

Over de coach: “de persoonlijke kenmerken (eerlijk, open, integer, vertrouwelijk, gelijkwaardig, aandachtig, luisterend) van Astrid Anna als coach; haar inzet; haar professionaliteit (luisterhouding, vragend vermogen, intuïtie, fijne feedback, verbinden): haar kennis van zaken; haar flexibiliteit; haar interventies.” heb ik gewaardeerd.  “Ik wilde graag aandacht voor persoonlijke ontwikkelpunten die me soms belemmerden in mijn werk, in mijn prestaties. Ik wilde werken aan mijn professioneel zelfvertrouwen, mijn zelf kritische kant verminderen, bewuster leren stil te staan bij successen, in veranderingen rust nemen en er voor zorg te dragen dat elk teamlid binnen het proces blijft, mijn werktempo in de gaten houden, goed prioriteiten stellen zonder mijzelf daarbij altijd op de laatste plaats te zetten, flexibel te leren zijn in het inzetten van mijn leiderschapsstijlen, mijn coachende vaardigheden versterken, mijn kwetsbaarheid meer tonen, me minder verantwoordelijk voelen, verantwoordelijkheid delen, soms eerder grenzen te leren stellen, complimenten te leren ontvangen.". 

 

Werkwijze

surfer coach

 • Intake met klant; ruimte voor vragen
 • Plan van Aanpak; tussentijdse en eindevaluatie
 • Tools en tips en passende werkvormen voor gewenste veranderingen, doelen en gedrag
 • Eventueel aantal follow-up sessies om de bereikte resultaten door u als klant (en uw omgeving) te borgen. 

 

aakuin nobco emcc2

 

Partners van Coaching in Organisaties

De partners van het bureau hebben een gedegen opleiding als coach/counselor en ervaring op de werkvloer als (interim)manager of professional in de profit en non-profit sector.

Coaching in Organisaties is opgericht in 1988 door mw. drs. Astrid Anna Kuin, senior coach en trainer. De diensten zijn persoonlijke coaching, teamcoaching en de Leergang Coaching voor (HR) managers, professionals en (interne) coaches. Alle partners van het bureau werken vanuit de ethische gedragscodes van de coach.  Coaching in Organisaties heeft ruim 25 jaar ervaring met het coachen van professionals en leidinggevenden (en teams) in profit en non-profit organisaties. Onze allround senior (team)coaches zijn door NOBCO/EMCC geaccrediteerd als trainers/(team)coaches van de Leergang Coachend en Coachend Leiderschap met European Quality Award. Vitaliteit en Veerkracht - Leiderschap bij Hybride Werken - Work/Life Balance - Employee Journey en Team Journey ingezet bij Top Drie Beste Werkgevers, bij diverse onderwijsinstellingen, bij Rode Kruis Nederland,  Aon Hewitt Corporate Wellness, ING, Volker Stevin, Aegon, RABO, Politie Amsterdam, Gemeente Amsterdam, UVA/VU, Rotterdam Hogeschool. 

Drs. Astrid Anna Kuin, Bedrijfskundige (Sociale Psychologie en Organisatieontwikkeling), is in 1988 gestart met het bureau Coaching in Organisaties, o.a. met loopbaan en persoonlijke coaching, leiderschapstrainingen, communicatie en samenwerking, feedback, mediation en teambuilding/-coaching.. Daarvoor is zij werkzaam geweest bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Arbeidsvoorziening, en op de afdeling Personeel en Organisatie van Geveke Werktuigbouw B.V. En is vervolgens ingezet als (interim)manager bij diverse organisaties. Zij heeft met het bureau Coaching in Organisaties een breed netwerk aan klanten in de profit en non-profit organisaties. Kenmerkend voor haar werkwijze is dat zij resultaatgericht en met humor werkt. Zij heeft zich bijgeschoold in de psychologie, psychotherapie, counseling, supervisie en intervisie, systemisch werk (Organisatie Opstellingen). Certificaten zijn behaald in systeemtheorie en opstellingen, Liberating Structures,Transactionele Analyse, RET, Kleurenleer en Enneagram, Mindfulness, Focussen en Voice Dialogue.

Mw. E.M. Pet, senior coach en adviseur in HRD vraagstukken. Houdt zich sinds 2006 bezig met coaching in de brede zin van het woord. Persoonlijke vraagstukken, loopbaanvraagstukken en vraagstukken rond functioneren. Deze gaan vaak samen en om die reden werkt zij altijd eclectisch en van uit contact. Het maken van contact en leggen van een relatie ziet zij als de kern van haar vak. Zo wordt dat bespreekbaar waar het echt over moet gaan. Door middel van inleving en confrontatie gaat ze met klanten en coachees op zoek naar de vraag achter de vraag. Ze biedt inzicht, bekijkt mogelijkheden en stuurt op resultaat. Met haar brede HRD ervaring (HR – cyclus, functiebeschrijvingen, teamvraagstukken, training, assessment) bezit ze een scherpe blik voor de context waarin een vraag zich afspeelt en stemt ze haar interventies daar op af.

Coaching in Organisaties werkt samen met een breed team van deskundigen die op projectbasis inzetbaar zijn. 

Locaties

De locatie voor persoonlijke coaching is of op ons kantoor tegenover het Intercitystation Castricum of/en aan zee (Castricum aan zee). Onze coaches werken landelijk, dus ook bij u in de buurt of op locatie, wat voor u en in uw agenda prettig is.

 

Visie en Werkwijze

Intake

 • Achtergrond/aanleiding van uw vraag
 • Invloed vanuit de omgeving
 • Organisatiecultuur en communicatie
 • Stijlen van leidinggeven; samenwerking
 • Gewenste veranderingen/resultaten

Maatwerk

 • Oplossingsgericht trainen/coachen vanuit successen en mogelijkheden
 • Klantgericht en persoonlijk ondernemerschap
 • Nieuwe vaardigheden en gedrag
 • Praktijk en doelgericht

Investeren in professioneel kapitaal

 • Open communicatie, positieve focus en professionele feedback
 • Verbindend leiderschap
 • Zelfsturende professionals en teams
 • Van controle naar vertrouwen

Waarom ons?

 • Allround coaches en trainers;
 • Ruim 25 jaar ervaring;
 • Praktisch en doelgericht;
 • Coaching van professionals en managers uit profit en non-profit organisaties.
Copyright © 2000 - 2022 Coaching in Organisaties | Webdesign by Webdelta.