Meerwaarde naar klant? (Team)Coaches en Trainers – Maatwerk!

Neem vrijblijvend contact op

Artikelindex

assertiviteitCoach and Coffee To Go: Behoefte om al lerend en bewegend coaching in te zetten in je verdere persoonlijke en professionele ontwikkeling? Coachen op mentale en fysieke gezondheid, wendbaarheid en veerkracht. Nieuw perspectief en hoop is als zuurstof voor de ziel. Coaching is een krachtig instrument om resultaten te verbeteren, communicatie en samenwerking te optimaliseren, dynamiek en enthousiasme te bevorderen, ideeën te genereren, meer werk- en leerplezier te creëren. Steeds meer organisaties en bedrijven zetten onze coaches in vanwege de meerwaarde. Behoefte aan coaching en een luisterend oor? De coaching is of/en hier in onze praktijkruimte gecombineerd met een wandeling aan zee of in het duingebied of online, of een combinatie. Je brengt in wat nu aandacht vraagt, vanuit je privé en/of werksituatie. Wat heb je nodig? Hoe blijf je zorg dragen op jezelf en op elkaar? Wat heb jij nodig? Tijdens de wandeling aandacht voor het hier en nu, mentale en fysieke mindset, coachtools met fun. Jou en elkaar te coachen vanuit kansen en mogelijkheden in deze nieuwe situatie op focus en flow, op prettige en effectieve routines, structuur en ritme., Vanuit ander perspectief, ontspanning met een glimlach, veerkracht en zelfcompassie? Inzicht in je gewoontepatronen vanuit je automatische piloot bij spanning, stress of werkdruk. Praktisch: belafspraak, start in praktijkruimte of achter station, wandelend coachen. Wij worden als coaches en trainers ruim 20 jaar ingezet op vitaliteit, mentale en fysieke gezondheid. Met als resultaat persoonlijke en professionele ontwikkeling; werk- en leerplezier.  Zie ESF Vitaliteitsprogramma bij Top Drie Beste Werkgevers, bij Rode Kruis en bij diverse organisaties profit en non-profit. Wil jezelf een aantal keren een coachsessie? Of wil je jezelf trainen in de rol van coach met coaching skills & tools? Heb je mogelijk nog Opleidingsbudget 2021 te besteden? De coaching is te combineren met maatwerk training een-op-een.  Zie ook de Leergang Coaching en Coachend Leiderschap, internationaal gecertificeerd met het European Quality Award NOBCO/EMCC. En Masterclass Mindfulness en (Zelf)Compassie Training. Of Team Coaching/Training, Lerende teams en Feedback vragen en ontvangen. Vragen over Coaching/Training a la Carte? Bel of mail ons voor een eerste korte belafspraak en je ontvangt een maatwerkprogramma en offerte afgestemd op je wensen en budget.

Coffeeandcoachtogo 2020 0Deze periode vraagt van ieder vanuit lerende mindset en accepteren van wat is, de persoonlijke ambities te benoemen, wat is wel mogelijk? Hoe wil je voor jezelf en je omgeving zorg dragen in deze fase? Waar zit jouw groei? Welke initiatieven wil je ondernemen? Met je collega's, de mensen in je lokale omgeving, je team, je organisatie, anderen? Wat geeft wel energie? Een veelheid aan speelse en uitnodigende coach tools om aan de slag te gaan en te investeren in mentale en fysieke veerkracht en wendbaarheid. Vragen? Contact ons  gerust en vrijblijvend met je vragen via Astrid Anna Kuin via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en/of 0646065362 en je ontvangt een maatwerk pakket. Zie ook onze   Training Coachingsvaardigheden - Skills en Tools  en de Training Persoonlijk Leiderschap. Breed spectrum aan modules om te leren vanuit diverse inspirerende Masterclasses en internationaal gecertificeerde opleiding tot professionele coach.

 

Veerkracht en wendbaarheid: energiethermometer en innerlijk kompas: wat is jouw automatische piloot en gewoontepatroon bij stress, spanning of werkdruk? Hoe te doorbreken en te kantelen vanuit mogelijkheden en positieve focus, energie en dagelijks ritme? 

Een leven lang leren en ontwikkelen, zie ook Loopbaancoaching en Training Persoonlijke Leiderschap. of Liberating Structures: hoe als teams veerkracht en wendbaarheid te ontwikkelen en met elkaar te benoemen en te vertalen naar dagelijkse praktijk uitgaande van het leveren van meerwaarde naar je klanten/doelgroepen en naar elkaar. Zorg te dragen op elkaar. Diverse tools en skills, maatwerk.

Feedback klanten

 • “Tijdens de coaching geleerd om teveel stress te vermijden: plannen, strategisch werken, kwetsbaarheid tonen, zorgen voor ontspanning, hulp vragen, denken in oplossingen in plaats van problemen, tijd nemen.”.
 • "Ik heb meer inzicht gekregen in stressfactoren, wat levert te veel spanning op en waar voel ik me nog comfortabel bij (of eventueel als gezonde spanning). Ik heb geleerd hoe ik door zelf anders om te gaan met situaties en door er anders over te gaan denken, zelf ook invloed kan uitoefenen op de ervaring van stress. Een belangrijke factor hierbij was dat ik vrijwel altijd de lat te hoog leg voor mezelf, perfectionistisch ben en niet wil falen. Door de gedachten die hiermee gepaard gaan ..." 
 • Meer duidelijkheid over mijn mogelijkheden en wensen wat betreft carrière ontwikkeling, ik ben echt even stil gaan staan bij wat ik echt belangrijk vind en waar ik me goed bij voel.
 • Een moment van rust en zelfreflectie over onzekerheid en functioneren in een nieuwe baan in een onrustige periode in mijn leven. En een mogelijkheid om me eerlijk te kunnen uitspreken over mijn werk in relatie tot mijn persoonlijke leven en gezondheid. Iemand die met mij meekijkt over hoe ik het (ook) kan zien, kan aanpakken.
 • Astrid heeft me laten zien dat datgene wat ik tot nu toe gepresteerd heb iets is om trots op te zijn. Ze heeft me geholpen lastige gesprekken voor te bereiden en te analyseren wat ik uit die gesprekken wil halen. Ik weet ook waar ik nog aan moet werken.”
 • “Ik heb meer vertrouwen in mijn eigen kracht en functioneren. Niet teveel bezig met wat collega’s denken of vinden, maar geloof in mezelf en doen wat ik graag wil doen of zeggen.”
 • “Astrid Anna geeft je een gevoel van vertrouwen en de ruimte om je open te stellen en te reflecteren. Ze houdt je een spiegel voor en doet dat met leuke opdrachtjes, vragen en kaarten.”
 • “Ik ben heel blij met Astrid Anna als coach. Heb echt heel veel aan haar gehad. Door haar steun voelde het ineens of ik er niet meer alleen voor stond.”

Werkwijze

 • Eerste kennismaking, telefonisch of bij jou op locatie of hier op kantoor (of al wandelend hier in het duingebied of aan zee)
 • Plan van Aanpak; tussentijdse evaluatie en eindevaluatie; vertaalslag naar de praktijk
 • Tips en Tools; maatwerk afgestemd in inbreng praktijk en gewenste verandering. Ervarend leren door te reflecteren op ervaringen, leren door te doen. Coachen op accepteren en je te richten op waar je wel invloed op kunt hebben.Trainen in leren en innoveren, lerende mindset, wat helpt wel?

 

astrid strandEvaluaties klanten over coaching - Coaching: Wat levert het op?

 • Wat heeft de coaching je opgeleverd?
 • "Meer duidelijkheid over mijn mogelijkheden en wensen wat betreft carriereontwikkeling, ik ben echt even stil gaan staan bij wat ik echt belangrijk vind en waar ik me goed bij voel." 
 • "Het heeft me geholpen om weer goed naar mijn gevoel te luisteren. En om weer goed na te denken over wat echt goed voor me is."
 • "Een moment van rust en zelfreflectie over onzekerheid en functioneren in een nieuwe baan in een onrustige periode in mijn leven. En een mogelijkheid om me eerlijk te kunnen uitspreken over mijn werk in relatie tot mijn persoonlijke leven en gezondheid. Iemand die met mij meekijkt over hoe ik het (ook) kan zien, kan aanpakken."
 • "Meer inzicht in de keuzes die ik maak, meer nadenken over de afwegingen die daarbij een rol spelen. Ook meer inzicht in mezelf, waarbij het prettig was dat niet alleen de werksituatie werd besproken, maar ook mijn privéleven. Die hebben toch invloed op elkaar. Goed om zaken in een bepaald perspectief te zetten."
 • "Overzicht -  Rust - Inzicht
 • "Astrid Anna heeft me geholpen om van een afstand naar mijn team te kijken en beter aan te sluiten bij de individuele behoeften van de medewerkers. Ze heeft me ook laten zien dat datgene wat ik tot nu toe gepresteerd heb iets is om trots op te zijn. Ze heeft me geholpen lastige gesprekken voor te bereiden en te analyseren wat ik uit die gesprekken wil halen. Ik weet ook waar ik nog aan moet werken."
 • "Betere balans in werk en privé. Ook het maken van de juiste keuzes op basis van eigen competenties en wensen en mogelijkheden."
 • Hoe werkt de coaching door in je dagelijks leven:
 • "Meer vertrouwen in mijn eigen kracht en functioneren. Niet teveel bezig met wat collega’s denken of vinden, maar geloof in mezelf en doen wat ik graag wil doen of zeggen."
 • "Het heeft voor weer voor wat lucht en beweging gezorgd. Ik kijk weer wat bewuster naar wat ik doe en waarom ik dat doe. Dat heeft mij weer wat meer rust en meer energie gegeven. Hoewel ik toch ook merk dat ik daar nog steeds heel voorzichtig mee moet zijn."
 • "Op het moment dat ik Astrid Anna benaderde had ik totaal geen overzicht meer van de vele werkzaamheden die er lagen te wachten. Ik kreeg last van paniek gevoelens en sliep slecht."
 • "Nu gaat het een stuk beter. Ik ben er nog niet, maar heb zeker het gevoel weer overzicht te hebben en heb bijna geen last meer van paniek vanwege de vele klussen die liggen te wachten. Moet nog wel werken aan mijn manier van werken door een goede planning te maken en deze ook te volgen."
 • "Ik ben heel tevreden over het coachingstraject. Ik heb ook veel steun ervaren voor mijn aanpak en heb ook een beter beeld van waar ik vandaan kom en waar ik naar toe wil met mijn team en de afdeling."
 • Hoe tevreden ben je over je coaching traject?
 • "Erg tevreden. Ik begon zonder verwachtingen, maar heb er echt wat uitgehaald in die drie sessies. Astrid Anna geeft je een gevoel van vertrouwen en de ruimte om je open te stellen en te reflecteren. Ze houdt je een spiegel voor en doet dat met leuke opdrachtjes, vragen en kaarten. Deze manier spreekt me aan."    
 • "Ik vond het fijn. Ook om vooraf ‘gedwongen’ te worden om terug en vooruit te kijken. Actief met mijn eigen gevoel en ontwikkeling bezig te zijn. Zeer tevreden ben ik dus."
 • "Ik was heel erg tevreden. Ik vond het prettig om met Astrid Anna te praten, er was een klik. En ik vind het bijzonder dat onze organisatie haar personeel deze coaching aanbiedt."
 • "Over het coachingstraject ben ik heel tevreden. Astrid Anna nam de tijd, stelde je op je gemak en had ook het gevoel dat je alles aan de orde kon brengen. Door het stellen van bepaalde vragen en/of oefeningen krijg je meer inzicht en daagt ze je uit."
 • "Ik ben heel blij met Astrid als coach. Heb echt heel veel aan haar gehad. Door haar steun voelde het ineens of ik er niet meer alleen voor stond."
 • Zou je deze coach bij andere collega’s aanbevelen?
 • "Ja. Ik vind Astrid Anna erg professioneel, open, hartelijk, ze luistert goed en stelt ook vragen die je aanzetten tot dieper denken. Daarnaast is haar praktijkruimte fijn en is haar agenda flexibel."
 • "Ja zeker!  Deze coach zou ik zeker bij collega’s aanbevelen, aangezien ik tevreden ben over het traject!"
 • "Ik zou deze coach zeker aanbevelen. Ik heb heel erg bewust gekozen voor Astrid Anna Kuin naar aanleiding van haar profiel of deze bij mij zou kunnen passen, om mij te kunnen coachen op basis van kennis kunde en vaardigheden."

Maatwerkprogramma op aanvraag en in overleg en samenspraak met contactpersoon en opdrachtgever. 

Coaching in Organisaties                                                                                                

Coaching in Organisaties heeft de afgelopen 30 jaar haar sporen verdiend in het trainen van (young) professionals, teams en leidinggevenden met de In Company Trainingen Communicatieve Vaardigheden, Leiderschap, Feedback en Assertiviteit. Onder andere bij Ministerie OCW, Buitenlandse Zaken - Klimaat, Defensie en Binnenlandse Zaken, Economische Zaken - Klimaat, bij Top Drie Beste Werkgevers, Onderwijs, Zorg, Jeugdzorg, Veilig Thuis, William Schrikker Stichting, Kinderopvang, de Baak, Ballast Nedam en Shell, Geveke BV, Rabobank en ING, Hoofdkantoor Rode Kruis en landelijk, Regionale Politie Amsterdam/Amstelland, Gemeente Amsterdam, Aon, Aegon, ACTA, VU/UVA, Nationaal Coördinator Groningen, Kock en Partners, Koninklijke Marine, Rijkswaterstaat.

De Leergang Coaching en Persoonlijk Leiderschap  is gecertificeerd met het European Quality Award door NOBCO/EMCC (2012 en 2017). Coaching in Organisaties is vanaf 2013 geregistreerd in het CRKBO-register - Centraal Register Kort Beroepsonderwijs. Het Vitaliteitsprogramma Oplossingsgericht coachen en communiceren is bij de Top Drie Beste Werkgevers ingezet met subsidie ESF.

 

4 logos

Trainers/Coaches

Astrid Anna Kuin Bedrijfskundige (Sociale Psychologie; Therapie), is senior allround coach, teamcoach en trainer met ruim 25 jaar ervaring in de profit en non-profit sector. Zij coacht (young) professionals, teams en leidinggevenden in communicatieve en leiderschapsvaardigheden, in proactief leiderschap en persoonlijk leiderschap.  Zij is ingezet als coach in het ESF Vitalitetisprogramma Top Drie Beste Werkgevers - professionals en leidinggevenden. En als teamcoach om teams te coachen in resultaatgerichter te werken vanuit vertrouwen en commitment en effectieve samenwerking. Zij wordt ook ingezet voor conflictbemiddeling. Vanaf 1995 verzorgt zij de Leergang Coaching, Communicatie en Persoonlijk Leiderschap. Zij is hiermee gecertificeerd met het European Quality Award - NOBCO/EMCC. Als no- nonsense coach en bijgeschoold als therapeut beschikt zij over ruime expertise vanuit het sytemisch werk, Transactionele Analyse, Mindfulness en Compassie Training, Voice Dialogue, RET, Counseling, Oplossingsgericht Coachen, benutten van visuele werkvormen en gamification. Haar kracht zit in het doelgericht begeleiden van teams en professionals. Zij heeft zich gespecialiseerd in sociale psychologie, professionele ontwikkeling van teams, professionals en leidinggevenden.  Met haar kandidaats als antropoloog, en tijdens haar studie Bedrijfskunde de specialisatie sociale psychologie (team en organisatieontwikkeling) wordt zij als teamcoach vaak ingezet op teamontwikkeling en diversiteit binnen en tussen teams. Met inzet van de transitiecirkel en U-curve bij veranderingen, de verschillende fasen en rituelen om leerprocessen te verankeren. Kenmerkend voor haar aanpak is haar luisterend oor en empathisch vermogen, resultaatgerichtheid, rust en analytisch vermogen, humor en creativiteit.

impossible

Kwaliteit, evaluatie, klachten

Wij streven met dit trainingsprogramma naar optimale kwaliteit in onze dienstverlening naar de klant(organisatie). Hiertoe hebben onze trainers de Leergang Train de Trainer gevolgd, als ook persoonlijke ervaring met coaching en participatie in de Leergang Coaching.
Het gehele trainingsprogramma wordt tussentijds en aan het einde geëvalueerd. Deze feedback wordt - voor zover passend binnen de kwaliteitscriteria van deze Masterclass en binnen de professionele gedragscodes van de trainer - zoveel mogelijk gedurende de lopende en de daarop volgende Masterclass  meegenomen.
De trainers volgen jaarlijks training en maandelijks intervisie om professioneel afgestemd te blijven op de (hernieuwde) vragen van de klant(organisatie) en de actuele professionele ontwikkelingen rondom (team) coaching/training op vitaliteit en duurzame inzetbaarheid en optimale kwaliteit naar de klant te bieden.
Om de kwaliteit van het trainingsprogramma te borgen: zie onze EQA certificering Leergang Coaching, Communicatie en Persoonlijk Leiderschap (Foundation-level) door EMCC/NOBCO.
Mocht u desalniettemin ontevreden zijn over de dienstverlening schroomt u niet hierover contact op te nemen met Coaching in Organisaties, in eerste instantie met mw drs A. A. Kuin. Wij verwijzen hiervoor naar onze algemene voorwaarden (gebaseerd op de professionele gedragscodes van de trainer) bij het contract. Voor een klachtenprocedure verwijzen wij u naar de professionele gedragscodes – klachtenprocedure op www.kuincoaching.nl

Visie en Werkwijze

Intake

 • Achtergrond/aanleiding van uw vraag
 • Invloed vanuit de omgeving
 • Organisatiecultuur en communicatie
 • Stijlen van leidinggeven; samenwerking
 • Gewenste veranderingen/resultaten

Maatwerk

 • Oplossingsgericht trainen/coachen vanuit successen en mogelijkheden
 • Klantgericht en persoonlijk ondernemerschap
 • Nieuwe vaardigheden en gedrag
 • Praktijk en doelgericht

Investeren in professioneel kapitaal

 • Open communicatie, positieve focus en professionele feedback
 • Verbindend leiderschap
 • Zelfsturende professionals en teams
 • Van controle naar vertrouwen

Waarom ons?

 • Allround coaches en trainers;
 • Ruim 25 jaar ervaring;
 • Praktisch en doelgericht;
 • Coaching van professionals en managers uit profit en non-profit organisaties.
Copyright © 2000 - 2021 Coaching in Organisaties | Webdesign by Webdelta.