Meerwaarde naar klant? (Team)Coaches en Trainers – Maatwerk!

Neem vrijblijvend contact op

stress verzuim

Tijdelijk behoefte aan een coach vanuit ambitie of urgentie? Stress of (preventie) Burn-out? Werk-privébalans? Grenzen aangeven, assertief op het werk? Milder worden naar jezelf, je innerlijke criticus of perfectionist? Volgende uitdaging in je loopbaan? Hoe van betekenis te zijn en te werken vanuit vrijheid, focus en flow? Jouw vraagstelling en situatie is leidend in het coachen naar gewenste verandering, doelen en gedrag in de dagelijkse praktijk. We coachen je op wat nu aandacht vraagt en je verdere persoonlijke en professionele ontwikkeling. Je verwerft inzicht in jouw persoonlijke stijl en gewoontepatronen en automatische piloot bij stress, spanning, ambitie en flow. Inzicht in je werk-privébalans en hoe op gezonde passende wijze bij te sturen vanuit proactief leiderschap en een lerende mindset? Je gaat aan de slag met tips en een stappenplan. Je benoemt voor je jezelf je stip op de horizon, vanuit je ambitie en dromen, vanuit kansen en mogelijkheden: jij zit aan het stuur in dit traject, de coach ondersteunt je in je zelfreflectie en daagt je uit je volgende stappen te maken.  Te leren van successen en tegenslagen. Wetenschappelijk model om je te coachen op je potentieel aan sterke kanten, iets waar je goed in bent en energie van krijgt.Tips en tools voor de vertaalslag naar jouw dagelijkse praktijk. Positieve evaluaties van onze klanten met gemiddeld een negen, ING, Rode Kruis, Aon, Onderwijs, Top Drie Beste Werkgevers: ziekteverzuim van 7% naar 2%. Een effectief kortere doorlooptijd bij re-integratie. Zie ook Loopbaanbegeleiding/coaching en coachen van "werk-naar-werk".

"Nobody can go back and start a new beginning,

but anyone can start today and make an new ending."           -  Maria Robinson

Het kan zijn dat je tijdelijk even support nodig hebt. Tegenslagen herhalen zich of je hebt het gevoel stil te staan, niet meer te groeien. Je wordt gegijzeld door innerlijke negatieve gedachten of onzekerheid, faalangst, je innerlijke criticus of perfectionist. Je benoemt voor je jezelf je stip op de horizon, vanuit je ambitie en dromen, vanuit kansen en mogelijkheden. We werken met wetenschappelijk onderbouwd model en vragenlijst om je sterke kanten in kaart te brengen. Een sterke kant is iets waar je goed in bent en waar je energie van krijgt. 12 stappen coach plan om gewenste verdere ontwikkeling te benoemen en te vertalen naar gedrag. We benutten feedback uit je omgeving. De coach nodigt je uit om vanuit vertrouwen en veiligheid  met je verworven inzichten in de praktijk aan de slag te gaan. Vanuit kleine stappen je successen te behalen en om tegenslagen of blokkades te accepteren en van te leren, wat wil je wel? "To embrace obstacles": een reis waarin je lerend bent. Als prettig voor jou werken we iedere bijeenkomst met kleine huiswerkopdrachten: leren door te doen. Indien gewenst benutten we belangrijke personen in jouw omgeving als supporters (Systemisch).  Je onderzoekt en gaat aan de slag met je energiebalans, en gaat hier direct mee aan de slag, wat geeft energie en wat kost energie, tips en tools. Aandacht voor fasen en seizoenen in je leven en loopbaan. De transitie- en veranderingscurve met drie fasen: het oude los te laten (soort van "rouwen"), herbezinnen en verbinding maken met je sterktepunten, je krachtbronnen (energie en passie) en deze inzichten en lessen integreren in de volgende fase. De volgende fase toekomstgericht vorm te geven vanuit je passie en ambitie afgestemd op ontwikkelingen in en rondom jouw organisatie. Je netwerk benutten, in gesprek met belangrijke anderen en feedback vragen, ontvangen en intergreren in volgende stappen.  We coachen je op persoonlijk en proactief leiderschap en een lerende mindset in je loopbaan. Jij zit aan het stuur in dit traject, de coach ondersteunt je in je zelfreflectie en daagt je uit je volgende stappen te maken en ervaringen in te brengen. Tips en tools voor de vertaalslag naar jouw dagelijkse praktijk.  

Als coach ben ik de afgelopen 20 jaar de tijdelijke gids geweest van mensen die in hun persoonlijke en professionle ontwikkeling een volgende stap willen maken. Als allround coach werk ik met je samen op een wijze met methoden die voor jou passend zijn. Vanuit Mindfulness, RET (je innerlijke criticus of perfectionist), Positieve Psychologie, Transactionele Analyse en systemisch. We ondersteunen je om je eigen regie te nemen passend bij wie jij bent met focus op je volgende uitdaging. Als coach ben ik ingezet in het bedrijfsleven, zorg en onderwijs. Als coach werk ik vanuit de ethische gedragscodes van de coach, vanuit vertrouwen en veiligheid en eigen regie bij de klant. Als trainer heb ik met mijn collega trainers coaches opgeleid tot geregisteerd coach met de door NOBCO/EMCC erkende Leergang Coaching - Gecertificeerd met het European Quality Award NOBCO/EMCC. Als trainer ben ik ook voor young professionals ingezet bij de Baak, en het Europees Instituut. Daarnaast verzorgen wij diverse Masterclassen en In Company Teamcoaching op Proactief Leiderschap, RET en Acceptance en Commitment Therapy, Transactionele Analyse, Oplossingsgericht Coachen (Positieve Psychologie Toekomstgericht Positief vanuit kansen en mogelijkheden), (Zelf)Compassie en Mindfulness, Mission Possible -> stappenplan bij gewenste verandering, doelen en gedrag, Voice Dialogue - Inner Talk / Omdenken, thuiskomen bij jezelf. 

Als coach en trainer ben ik aangesloten bij NOBCO/EMCC en gecertificeerd met het European Quality Award. En aangesloten bij LVSC, NVP, Solutions Community Amsterdam RINO. Zie ook coachen van "werk-naar-werk" en Loopbaancoaching/begeleiding en coachen 

Wij benutten passende tips en tools en coach- en sterktekaarten, kernkwadrant (jouw kwaliteitenprofiel) zowel analytisch/rationeel als ook associatief/ innovatief. Boven en onderstroom: Je verwerft inzicht in jouw waarden, gedachten en overtuigingen en daar waar gewenst deze bij te stellen zodat je niet langer gijzelaar bent van je eigen gedachten (vanuit ervaringen en patronen in het verleden). Bijsturen naar gewenste toekomst en ontwikkeling: "omdenken" vanuit mogelijkheden en kansen. Zelfreflectie en inzicht: (h)erkennen van "negative inner talk" bij spanning en stress en leren om te buigen naar "positive inner talk", focus, energie en toekomstgericht. Onder de waterlijn: zelfrelfectie op je innerlijke criticus, liefdesjunk of perfectionist en hoe bij te sturen op meer balans. Wij coachen je op je ambities, dromen en krachtbronnen. Indien gewenst benutten wij ook feedback vanuit je omgeving. Aandacht voor fasering in veranderingsprocessen. Je zelf te trainen in een lerende mindset en (zelf)compassie, fouten te mogen maken en van te leren als ook successen te vieren en van te leren. Inzet complimenten en zelfwaardering, zelfvertrouwen. Je eigen signalen en patronen bij stress op tijd signaleren en bij te sturen. Inzicht in je energiecurve: ontspanning in te bouwen, grenzen te stellen en hulp (leren) te vragen en ontvangen. Iedere klant benoemt in de eerste afspraak gewenste verandering en ontvangt daarna een plan van aanpak (indien gewenst in overleg met betrokken partijen). Wij werken vanuit de gedragscodes van de coach, vertrouwen en veiligheid en eigen regie bij de klant. De coach is een gids, die je tijdelijk vergezeld op in deze loopbaan- en levensfase.  

Zie ook onze Masterclass Persoonsgerichte Coaching bij stress/werkdruk voor coaches en leidinggevenden. Je kunt via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onze flyer opvragen en geheel vrijblijvend een afspraak maken over je eerste vragen; telefonisch en op een voor jou prettige locatie bij jou in de buurt of hier op kantoor. 

Feedback klanten

 • “Tijdens de coaching geleerd om teveel stress te vermijden: plannen, strategisch werken, kwetsbaarheid tonen, zorgen voor ontspanning, hulp vragen, denken in oplossingen in plaats van problemen, tijd nemen.”.
 • "Ik heb meer inzicht gekregen in stressfactoren, wat levert te veel spanning op en waar voel ik me nog comfortabel bij (of eventueel als gezonde spanning). Ik heb geleerd hoe ik door zelf anders om te gaan met situaties en door er anders over te gaan denken, zelf ook invloed kan uitoefenen op de ervaring van stress. Een belangrijke factor hierbij was dat ik vrijwel altijd de lat te hoog leg voor mezelf, perfectionistisch ben en niet wil falen. Door de gedachten die hiermee gepaard gaan ..." 
 • “Meer duidelijkheid over mijn mogelijkheden en wensen wat betreft carrière ontwikkeling, ik ben echt even stil gaan staan bij wat ik echt belangrijk vind en waar ik me goed bij voel.”
 • “Een moment van rust en zelfreflectie over onzekerheid en functioneren in een nieuwe baan in een onrustige periode in mijn leven. En een mogelijkheid om me eerlijk te kunnen uitspreken over mijn werk in relatie tot mijn persoonlijke leven en gezondheid. Iemand die met mij meekijkt over hoe ik het (ook) kan zien, kan aanpakken.”
 • “Astrid heeft me laten zien dat datgene wat ik tot nu toe gepresteerd heb iets is om trots op te zijn. Ze heeft me geholpen lastige gesprekken voor te bereiden en te analyseren wat ik uit die gesprekken wil halen. Ik weet ook waar ik nog aan moet werken.”
 • “Ik heb meer vertrouwen in mijn eigen kracht en functioneren. Niet teveel bezig met wat collega’s denken of vinden, maar geloof in mezelf en doen wat ik graag wil doen of zeggen.”
 • “Astrid Anna geeft je een gevoel van vertrouwen en de ruimte om je open te stellen en te reflecteren. Ze houdt je een spiegel voor en doet dat met leuke opdrachtjes, vragen en kaarten.”
 • “Ik ben heel blij met Astrid Anna als coach. Heb echt heel veel aan haar gehad. Door haar steun voelde het ineens of ik er niet meer alleen voor stond.”

Werkwijze

surfer coach

 • Eerste kennismaking, telefonisch of bij jou op locatie of hier op kantoor
 • Intake met klant en indien gewenst met opdrachtgever
 • Plan van Aanpak; tussentijdse en eindevaluatie
 • Logboek en oefeningen (Tips en Tools)
 • Eventueel aantal follow-up sessies om de bereikte resultaten klant te borgen. 

 

aakuin nobco emcc2

 

Evaluaties klanten over coaching - Wat levert het op?

Wat heeft de coaching je opgeleverd?

"Meer duidelijkheid over mijn mogelijkheden en wensen wat betreft carriereontwikkeling, ik ben echt even stil gaan staan bij wat ik echt belangrijk vind en waar ik me goed bij voel." 

"Het heeft me geholpen om weer goed naar mijn gevoel te luisteren. En om weer goed na te denken over wat echt goed voor me is."

"Een moment van rust en zelfreflectie over onzekerheid en functioneren in een nieuwe baan in een onrustige periode in mijn leven. En een mogelijkheid om me eerlijk te kunnen uitspreken over mijn werk in relatie tot mijn persoonlijke leven en gezondheid. Iemand die met mij meekijkt over hoe ik het (ook) kan zien, kan aanpakken."

"Meer inzicht in de keuzes die ik maak, meer nadenken over de afwegingen die daarbij een rol spelen. Ook meer inzicht in mezelf, waarbij het prettig was dat niet alleen de werksituatie werd besproken, maar ook mijn privéleven. Die hebben toch invloed op elkaar. Goed om zaken in een bepaald perspectief te zetten."

"Overzicht -  Rust -  Inzicht."

"Astrid Anna heeft me geholpen om van een afstand naar mijn team te kijken en beter aan te sluiten bij de individuele behoeften van de medewerkers. Ze heeft me ook laten zien dat datgene wat ik tot nu toe gepresteerd heb iets is om trots op te zijn. Ze heeft me geholpen lastige gesprekken voor te bereiden en te analyseren wat ik uit die gesprekken wil halen. Ik weet ook waar ik nog aan moet werken."

"Betere balans in werk en privé. Ook het maken van de juiste keuzes op basis van eigen competenties en wensen en mogelijkheden."

Hoe werkt de coaching door in je dagelijks leven:

"Meer vertrouwen in mijn eigen kracht en functioneren. Niet teveel bezig met wat collega’s denken of vinden, maar geloof in mezelf en doen wat ik graag wil doen of zeggen."

"Het heeft voor weer voor wat lucht en beweging gezorgd. Ik kijk weer wat bewuster naar wat ik doe en waarom ik dat doe. Dat heeft mij weer wat meer rust en meer energie gegeven. Hoewel ik toch ook merk dat ik daar nog steeds heel voorzichtig mee moet zijn."

"Op het moment dat ik Astrid Anna benaderde had ik totaal geen overzicht meer van de vele werkzaamheden die er lagen te wachten. Ik kreeg last van paniek gevoelens en sliep slecht."

"Nu gaat het een stuk beter. Ik ben er nog niet, maar heb zeker het gevoel weer overzicht te hebben en heb bijna geen last meer van paniek vanwege de vele klussen die liggen te wachten. Moet nog wel werken aan mijn manier van werken door een goede planning te maken en deze ook te volgen."

"Ik ben heel tevreden over het coachingstraject. Ik heb ook veel steun ervaren voor mijn aanpak en heb ook een beter beeld van waar ik vandaan kom en waar ik naar toe wil met mijn team en de afdeling."

Hoe tevreden ben je over je coaching traject?

"Erg tevreden. Ik begon zonder verwachtingen, maar heb er echt wat uitgehaald in die drie sessies. Astrid Anna geeft je een gevoel van vertrouwen en de ruimte om je open te stellen en te reflecteren. Ze houdt je een spiegel voor en doet dat met leuke opdrachtjes, vragen en kaarten. Deze manier spreekt me aan."    

"Ik vond het fijn. Ook om vooraf ‘gedwongen’ te worden om terug en vooruit te kijken. Actief met mijn eigen gevoel en ontwikkeling bezig te zijn. Zeer tevreden ben ik dus."

"Ik was heel erg tevreden. Ik vond het prettig om met Astrid Anna te praten, er was een klik. En ik vind het bijzonder dat onze organisatie haar personeel deze coaching aanbiedt."

"Over het coachingstraject ben ik heel tevreden. Astrid Anna nam de tijd, stelde je op je gemak en had ook het gevoel dat je alles aan de orde kon brengen. Door het stellen van bepaalde vragen en/of oefeningen krijg je meer inzicht en daagt ze je uit."

"Ik ben heel blij met Astrid als coach. Heb echt heel veel aan haar gehad. Door haar steun voelde het ineens of ik er niet meer alleen voor stond."

Zou je deze coach bij andere collega’s aanbevelen?

"Ja. Ik vind Astrid Anna erg professioneel, open, hartelijk, ze luistert goed en stelt ook vragen die je aanzetten tot dieper denken. Daarnaast is haar praktijkruimte fijn en is haar agenda flexibel."

"Ja zeker!  Deze coach zou ik zeker bij collega’s aanbevelen, aangezien ik tevreden ben over het traject!"

"Ik zou deze coach zeker aanbevelen. Ik heb heel erg bewust gekozen voor Astrid Anna Kuin naar aanleiding van haar profiel of deze bij mij zou kunnen passen, om mij te kunnen coachen op basis van kennis kunde en vaardigheden."

surfer coach

Partners van Coaching in Organisaties

De partners van het bureau hebben een gedegen opleiding als coach/counselor en ervaring op de werkvloer als leidinggevende en professional in de profit en non-profit sector.

Coaching in Organisaties is opgericht in 1988 door mw. drs. Astrid Anna Kuin, senior (team)coach en trainer. De diensten zijn persoonlijke coaching, team coaching/training met onder andere de Leergang Coaching, Coachend en Persoonlijk Leiderschap. Het bureau is hiermee in 2012 en 2017 gecertificeerd met het EQA (European Quality Award) door NOBCO/EMCC. Daarnaast biedt het bureau diverse trainingen, maatwerkprogramma's In Company. Alle partners van het bureau werken vanuit de ethische gedragscodes van de coach.

Drs. Astrid Anna Kuin, bedrijfskundige (sociale psychologie en organisatieontwikkeling), is in 1988 gestart met het bureau Coaching in Organisaties, o.a. met loopbaancoaching en teambuilding/coaching, conflictbemiddeling, persoonlijke coaching en leiderschapstrainingen. Daarvoor was zij werkzaam bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Arbeidsvoorziening als organisatieadviseur. En vervolgens als lid MT Personeel en Organisatie bij Geveke Werktuigbouw B.V. Vervolgens was zij interim-manager van een trainingsbureau in Amsterdam. Zij heeft met het bureau Coaching in Organisaties een breed netwerk aan klanten in de profit en non-profit organisaties. Kenmerkend voor haar werkwijze is dat zij resultaatgericht werkt en met haar ruim twintig jaar ervaring over een breed palet aan werkmethoden beschikt. Zij heeft zich bijgeschoold in de psychologie, psychotherapie en counseling en als supervisor en coach. Certificaten zijn behaald in systeemtheorie en opstellingen, Transactionele Analyse, RET, Enneagram, Mindfulness, Counseling, Focussen en Voice Dialogue, Authentiek en Proactief leiderschap, Oplossingsgericht coachen, Mission Possible, Scrum Master, Agile Coach, Liberating Structures.

 

 

 

Visie en Werkwijze

Intake

 • Achtergrond/aanleiding van uw vraag
 • Invloed vanuit de omgeving
 • Organisatiecultuur en communicatie
 • Stijlen van leidinggeven; samenwerking
 • Gewenste veranderingen/resultaten

Maatwerk

 • Oplossingsgericht trainen/coachen vanuit successen en mogelijkheden
 • Klantgericht en persoonlijk ondernemerschap
 • Nieuwe vaardigheden en gedrag
 • Praktijk en doelgericht

Investeren in professioneel kapitaal

 • Open communicatie, positieve focus en professionele feedback
 • Verbindend leiderschap
 • Zelfsturende professionals en teams
 • Van controle naar vertrouwen

Waarom ons?

 • Allround coaches en trainers;
 • Ruim 25 jaar ervaring;
 • Praktisch en doelgericht;
 • Coaching van professionals en managers uit profit en non-profit organisaties.
Copyright © 2000 - 2019 Coaching in Organisaties | Webdesign by Webdelta.