Meerwaarde naar klant? (Team)Coaches en Trainers – Maatwerk!

Neem vrijblijvend contact op

 

nieuwsbrief 2018 3

Mindfulness- en Compassietraining wordt steeds vaker ingezet bij werkdruk, (preventie) burn-out en preventie ziekteverzuim als ook bij re-integratie. Het ondersteunt in een gezonde Work/Life Balance, focus en flow in je werk en persoonlijk leven. In company inzetbaar voor teams, professionals en leidinggevenden, (team)coaches. De (zelf)compassie en mindfulness training en tools helpen je om steeds meer vanuit een lerende mindset, vanuit vertrouwen en veiligheid de ander te coachen.Je bekrachtigt hiermee het zelfvertrouwen en het zelfaccepterend en lerend vermogen bij professionals en teams. Je leert helder waar te nemen en vanuit focus en flow je energie te sturen.

 

Mindfulness betekent letterlijk trainen van aandacht om spanning (stress) te reduceren. Het helpt je om op cognitief niveau de patronen bij stress, fight, flight waar te nemen en te kantelen naar positieve gedachten en energie. Het leert je om lichamelijk te ontspannen en vanuit de korte een minuten oefening je patronen bij stress te (h)erkennen en los te laten. Het helpt teams, leidinggevenden en professionals om helder waar te nemen vanuit de derde positie en je mindset te reframen. Het helpt lerende teams en organisaties patronen bij te sturen naar gewenste veranderingen, resultaten en gedrag. Ontwikkelingen naar zelforganiserend teams vragen van professionals, teamcoaches en leidinggevenden een leiderschapsstijl vanuit zoals Senge dit noemt "Presence", aanwezig en opmerkzaam zijn in het hier-en-nu, ervaringsgericht te leren, te innoveren door te coachen vanuit vertrouwen en acceptatie. Hoe vanuit vertrouwen en acceptatie je professioanls en klanten te coachen in hun zelfsturend, zelfaccepterend en zelfoplossend vermogen. 

Mindfulness is de kwaliteit in ons die weet, herkent en ziet wat op dit moment aan gedachten, lichamelijke gewaarwordingen en gevoelens in ons aanwezig is. Je kunt Mindfulness ook vertalen als wakker zijn, opmerkzaam zijn, bewust zijn, attent zijn, alert zijn, directe waarneming. Het is een manier om aandacht te geven, bewust, ìn dit moment, zonder oordeel. Het levert op focus, flow en co-creatie. Wij benutten visualisaties en associatieve tools om gewenste verandering, volgende uitdaging in the journey van het team, van de professional en organisatie te faciliteren. Diverse methoden van Senge om systemisch te coachen vanuit een lerende mindset, een cultuur van leren en verbeteren, waar successen en fouten gedeeld worden en van geleerd mag worden, zonder oordeel, vanuit acceptatie met inzet van waarderende doelgericht feedback (complimenten oefening; oefening je beste vriend bij crisis en conflict situaties).

Doelgroep

 • Teams, (Team)Coaches, professionals en leidinggevenden  - In Company

Feedback klanten

"Ik zet vaker de stilte in als een moment van aandacht en contemplatie, tijdens mijn coaching, mijn theatermuzieklessen en in mijn privéleven. Mijn adem vindt al iets vaker de stilte in mij zelf. Ik bereid mijn coachgesprekken beter voor, neem mijn werk weer serieus, pas nieuwe oefeningen toe." – Interne coach non-profit organisatie

Onderdelen programma, per klant (organisatie of team) maatwerk programma

Pooh

 • Oefening Mindfulness, bodyscan, diverse ademhalingsoefeningen, oefening bij stress/spanning, in je werkboek van deze training achtergrond literatuur en oefeningen en tools
 • Oefening zelfcompassie training (to embrace change; logboek oefening je beste vriend; zelfcompassie oefeningen); in je werkboek staan diverse oefeningen en tools; logboek
 • Energiebalans en Work/Life Balance, inzicht in patronen en bijsturen van
 • Visualisatie oefeningen; visualiseren gewenste verandering, krachtbronnen, doelen en gedrag
 • Systemisch werk, leren de context van het team en de organisatie/markt/klanten waar te nemen en gewenste verdere ontwikkeling en uitdaging;
 • Focussen op vitaliteit (focussen op stress/spanning mogelijk vanuit oude patronen in je socialisatie; bijsturen op gewenste verandering naar de toekomst, vanuit je krachtbronnen, mogelijkheden en energie); visualiseren en vormgeven in je dagelijkse praktijk
 • Oefeningen om stil te staan bij je automatische gedachtenpatronen (ombuigen van negative talk naar positive talk, wat "wel"); gewaar worden van je "innerlijke criticus", "perfectionist"of "liefdesjunk" of "harde werker" en ruimte bieden letterlijk aan je kwetsbare kanten, je dromer, je energizers (datgene waar jij wel positieve energie en ontspanning en flow bij ervaart).
 • Oefeningen om stil te staan bij het hier en nu, om je aandacht te richten naar je ademhaling.
 • Om stil te staan bij je automatische piloot en je bewust te worden van de keuzemogelijkheden die je hierin hebt.
 • Om iedere dag momenten van aandacht te creëren, om iedere dag momenten van ontspanning en rust in te bouwen. Zodat je tot een betere energiebalans komt en meer in evenwicht met je binnenwereld en met je lichaam komt.
 • "To embrace change": met de oefeningen coachen we boven de waterlijn (gedrag; je doe-modus) en onder de waterlijn (je mindset, overtuigingen, je "zijns-modus"). Vanuit verstilling verbinding te maken met je focus, je zingeving en je krachtbronnen op zijns-niveau. 

Met de oefeningen (maatwerkprogramma per team, organisatie, professional) train en coach je jezelf en elkaar om focus en positieve energie te volgen, ontspanningsmomenten in te bouwen, grenzen (met elkaar) te bewaken en de (potentiële) krachtbronnen individueel en in het team te optimaliseren. Waarderende feedback helpt in het zelfsturend, zelfaccepterend en zelflerend en innoverend vermogen naar je zelf, elkaar en de klant/doelgroep.

Data In Company, individueel en als teambuilding/coaching

Start in voorjaar 2019; zomer 2019; najaar 2019 (startdata op aanvraag).  Voor de Masterclass kunt u zich aanmelden. Planning gaat in overleg met betrokkenen. Klanten ervaren een grotere effectiviteit van deze Masterclass of individuele coaching als zij tussentijds, wekelijks (2x per week), de diverse Mindfulness-oefeningen (variërend tussen 5 en 10 minuten) toepassen. De Mindfulness en Compassietraining bestaat uit een aantal losse dagdelen (einde middag tot begin avond of begin middag tot einde middag) en kan individueel en in de groep of als team gevolgd worden. De Masterclass wordt ook In Company gegeven, afgestemd op het vitaliteitsprogramma van uw organisatie. Diverse teams hebben elementen vanuit de training benut voor een teambuilding/coaching aan zee (Castricum of elders) of eigen gewenste locatie.

Locatie

Castricum aan Zee; Amsterdam; locatie naar keuze klantorganisatie (In Company workshop)

Trainers/Coaches; senior (team)coaches

mindfullnes

Astrid Anna Kuin (bedrijfskundige , sociale psychologie en vanaf 1992 bijgeschoold als psycholoog, therapeut,Mindfulness) is senior coach en trainer en heeft haar praktijk vanaf 1988. Astrid Anna werkt met het bewuste en het onderbewuste, middels focussen, Mindfulness, Transactionele Analyse en Systemisch coachen, Voice Dialogue, teamcoach (Buurtzorg), Agile coach, Professional Scrum Master. Zij heeft haar opleidingen Mindfulness gevolgd bij Marri Huisman, bij Joke Hellemans (Trainersopleiding met certificaat afgerond bij Rino Amsterdam; Aandachtgerichte cognitieve gedragstherapie bij de behandeling van depressie) en de verdiepingsmodule Mindfulness bij Rob Brandsma.

Wicky Voors is afgestudeerd in de klinische psychologie (psycholoog NIP). Tijdens haar studie specialiseerde zij zich in lichaamsgerichte thearapievormen. Sinds 1989 heeft zij een praktijk voor Autogene Training (ontspanningsmethode). Al zo'n twintig jaar beoefent zij de Vipassana (inzicht) meditatie, een van de bronnen waaruit de aandachtstraining van Mindfulness is ontstaan. Zij heeft ruime ervaring in het begeleiden van zitmeditatie, loopmeditatie en andere vormen van mindfulness-beoefening.


 

 

Visie en Werkwijze

Intake

 • Achtergrond/aanleiding van uw vraag
 • Invloed vanuit de omgeving
 • Organisatiecultuur en communicatie
 • Stijlen van leidinggeven; samenwerking
 • Gewenste veranderingen/resultaten

Maatwerk

 • Oplossingsgericht trainen/coachen vanuit successen en mogelijkheden
 • Klantgericht en persoonlijk ondernemerschap
 • Nieuwe vaardigheden en gedrag
 • Praktijk en doelgericht

Investeren in professioneel kapitaal

 • Open communicatie, positieve focus en professionele feedback
 • Verbindend leiderschap
 • Zelfsturende professionals en teams
 • Van controle naar vertrouwen

Waarom ons?

 • Allround coaches en trainers;
 • Ruim 25 jaar ervaring;
 • Praktisch en doelgericht;
 • Coaching van professionals en managers uit profit en non-profit organisaties.
Copyright © 2000 - 2021 Coaching in Organisaties | Webdesign by Webdelta.