Professionele Ontwikkeling? (Team)Coaches en Trainers – Maatwerk!

Neem vrijblijvend contact op

stress verzuimHoe draag jij zorg op je werk-privébalans? Je gewenste persoonlijke en professionele ontwikkeling? Innerlijke stemmetjes vanuit je perfectionist, innerlijke criticus, schuldgevoel. Hoe doorbreek je een soms negatieve gedachtenspiraal, waardoor je vanuit je automatische piloot bij stress of werkdruk gewoontepatronen/gedrag inzet die niet meer gezond zijn? Signalen op tijd leren (h)erkennen en te (leren) communiceren in je interactie met anderen.

Hoe draag jij zorg voor mentale en fysieke vitaliteit, zingeving, leer en werkplezier? Tips en tools passend bij jouw gewenste ontwikkeling en situatie. Leefstijl, bewegen en rust, levensvragen en keuzes. Aandacht voor structuur en ritme, jouw energiebalans en energie curve. Energiebronnen en werkgeluk: wat geeft energie? wat kost energie? Behoeften kenbaar maken, hulp vragen. Herstel vanuit veerkracht, een (zelf)waarderende mindset en jouw innerlijk kompas.

Zoals grenzen stellen. Op veel werkplekken gaat het erover. Middels onderzoeken, discussies en het maken van afspraken. Heel goed. En tegelijk is het nuttig om te weten hoe je, wanneer iemand die grenzen dreigt te vergeten, op een handige manier kunt zeggen: tot hier en niet verder. Tegen collega’s, managers, tv-presentatoren en voorzitters van voetbalbonden.

Het communiceren van grenzen draait niet om het vertellen aan anderen wat zij moeten doen. Het gaat er in de eerste plaats om dat je anderen vertelt wat jij doet om zelf veilig en gezond te blijven. En daartoe leer je  een heleboel praktische tips. Gewenste gedragsverandering vanuit een aangepast ‘script’ bereik je onder meer met slimme zinnetjes voor allerlei situaties om duidelijk te maken waar de grens ligt. Telkens in drie varianten. Groen: zachte taal bij lage risico’s. Oranje: steviger taal bij groter gevaar. Rood: directe taal bij ernstige dreiging.

Vragen? Contact ons vrijblijvend met je vragen via Astrid Anna Kuin: een belafspraak via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of rechtstreeks 0646065362. Op basis van een eerste gesprek ontvang je een maatwerkprogramma.

Coffeeandcoachtogo 2020 0Werkstress is een groeiend probleem in Nederland. Een vijfde van de beroepsbevolking had vorig jaar burn-outklachten, bleek deze week uit het arbeidsmarktonderzoek van TNO. Een belangrijke oorzaak van die problemen is een verstoorde werk-privébalans. De toename van thuiswerken – mede door de coronacrisis – heeft de grens tussen vrije tijd en werk doen vervagen. En veel mensen hebben het gevoel altijd ‘aan’ te moeten staan; e-mail en sociale media zijn continu aanwezig. De helft van de mensen die thuis aan de slag zijn, heeft het gevoel daar harder te moeten werken, om toch vooral te laten zien dat ze serieus met hun baan bezig zijn.

Prestatiedruk, onzekerheden in het leven en sociale druk de belangrijkste bronnen van stress. Het gevoel altijd alles goed te moeten doen, constant bereikbaar te zijn, zorgtaken en de combinatie van werk en gezin verhogen de druk die zij ervaren. Ook maatschappelijke en financiële onzekerheid spelen, naast onzekerheid over de carrière, een belangrijke rol. 

Steeds meer organisaties en bedrijven zetten onze coaches in vanwege de meerwaarde op vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. Onze coaches coachen ruim 20 jaar met maatwerktrajecten op preventie burn-out en re-integratie bij burn-out, long covid of andere psychosociale of medische klachten. Het plan van aanpak en de werkwijze wordt afgestemd met de klant en alle betrokkenen (indien nodig ook in het kader Wet Verandering Poortwachter). Zie ook ons aanbod op Loopbaancoaching.

De coach is tussen 2012 en 2023 ook als trainer internationaal gecertificeerd om (loopbaan)coaches op te leiden met de Leergang Coaching NOBCO. Tools onder andere vanuit de Positieve Psychologie, Mindfulness, Opstellingen (Familie of Organisatie of Team Opstelling).

Werkwijze

 • Eerste kennismaking. 
 • Plan van Aanpak (Gewenste ontwikkeling en resultaten, werkwijze coach, aantal sessies en frequentie)
 • Maatwerkprogramma passend bij jouw situatie: alternatieve oplossingen vanuit kansen en mogelijkheden. Diversiteit aan tips en tools waarbij je zelf vanuit eigenaarschap en zelfreflectie je hernieuwde inzichten bewaakt en vertaalt naar de praktijk. Je gaat hiermee tussentijds aan de slag en brengt deze ervaringen de volgende keer in. Gedragsgerichte aanpak: wat en hoe anders.
 • Tussentijdse en eindevaluatie
 • Indien gewenst twee follow-up bijeenkomsten na een half of driekwart jaar.

Maatwerkprogramma: op basis van de eerste kennismaking waarin de coach je beluistert op jouw situatie, context en gewenste ontwikkeling, kan indien passend ook een keuze gemaakt worden uit onderstaande onderdelen: Meet je stressniveau, energiebronnen en geluksmomenten, aandacht voor jouw energiebalans en curve. Kantelen van de neerwaartse spiraal. Dag structuur en bewegen. Veerkracht vergroten. Kantelen van negatieve gedachten (piekeren) en gewoontepatronen vanuit je automatische piloot bij werkdruk en stress. Inzicht in stresstype met tips en oefeningen passend bij jouw stresstype. Over voeding algemene eet tips. .Kracht en rust, wat voor slaper ben jij? Slapen is de beste meditatie: Tips voor goede nachtrust. Leren ontspannen en opladen. Aandacht voor emoties, gedachten en gevoelens ontrafelen: wat helpt wel? Jezelf waarderen en accepteren. Aandacht voor gevoelens van schuld, schaamte, innerlijk oordeel, onzekerheid, boosheid of verdriet. Waarnemen zonder oordeel, loslaten  omdenken oplossen. Jouw eigen stijl van ruzie of conflicten, welke andere opties? Faalangst, hoe faalangstig ben jij? Oefeningen vanuit een lerende mindset. Pijnlijke ervaringen in je leven, vermijdingsgedrag, gevolg en hoe anders? Doelen in je leven, energiebronnen en geluksmomenten, zingeving. Je waarden ontdekken. Psychische veiligheid creëren voor jezelf. Opkomen voor jezelf, grenzen stellen, nee zeggen, behoeften kenbaar maken, hulp vragen, ,delen van kwetsbaarheden. Sommige dingen die je doet, of opvattingen over hoe je zou moeten zijn, ondermijnen bij voorbaat je zelfvertrouwen. Werk en leerplezier, hoe. Positieve energie: cirkel van invloed en cirkel van betrokkenheid. (Onbewuste) blokkades bij jezelf wegnemen. De tijd nemen, jouw energiebalans en curve, prioriteren. Mission Possible, 11 stappen plan.

Persoonlijk Ontwikkel of Opleidingsbudget 2023 of 2024? Spreiden budget 2023 en 2024? De coaching is te combineren met maatwerk training (met indien gewenst certificering). Zie Leergang Coaching en Coachend Leiderschap, internationaal gecertificeerd met European Quality. En supervisie of intervisie als professional? Verdieping: Masterclass Systemisch Werken - Opstellingen, Voice Dialogue en Transactionele Analyse; Masterclass Mindfulness en (Zelf)Compassie Training.

Zie ook Coaching voor leidinggevenden. en Oplossingsgericht coachen en communicatie persoonlijk leiderschap,  

Vitaliteit en leer-/werkplezier voor teams:  Feedback vragen en ontvangen.  en: Team Coaching Effectieve en Succesvolle Teams

 

astrid strandEvaluaties klanten over coaching: Wat levert het op?

 • Meer duidelijkheid over mijn mogelijkheden en wensen wat betreft persoonlijke en loopbaanontwikkeling, ik ben echt even stil gaan staan bij wat ik echt belangrijk vind en waar ik me goed bij voel.
 • Het heeft me geholpen om weer goed naar mijn gevoel te luisteren. En om weer goed na te denken over wat echt goed voor me is.
 • Een moment van rust en zelfreflectie over onzekerheid en functioneren in een nieuwe baan in een onrustige periode in mijn leven. En een mogelijkheid om me eerlijk te kunnen uitspreken over mijn werk in relatie tot mijn persoonlijke leven en gezondheid. Iemand die met mij meekijkt over hoe ik het (ook) kan zien, kan aanpakken.
 • Meer inzicht in de keuzes die ik maak, meer nadenken over de afwegingen die daarbij een rol spelen. Ook meer inzicht in mezelf, waarbij het prettig was dat niet alleen de werksituatie werd besproken, maar ook mijn privéleven. Die hebben toch invloed op elkaar. Goed om zaken in een bepaald perspectief te zetten.
 • Overzicht -  Rust - Inzicht
 • Astrid Anna heeft me geholpen om van een afstand naar mijn team te kijken en beter aan te sluiten bij de individuele behoeften van de medewerkers. Ze heeft me ook laten zien dat datgene wat ik tot nu toe gepresteerd heb iets is om trots op te zijn. Ze heeft me geholpen lastige gesprekken voor te bereiden en te analyseren wat ik uit die gesprekken wil halen. Ik weet ook waar ik nog aan moet werken.
 • Betere balans in werk en privé. Ook het maken van de juiste keuzes op basis van eigen competenties en wensen en mogelijkheden.
 • Meer vertrouwen in mijn eigen kracht en functioneren. Niet teveel bezig met wat collega’s denken of vinden, maar geloof in mezelf en doen wat ik graag wil doen of zeggen.
 • Het heeft voor weer voor wat lucht en beweging gezorgd. Ik kijk weer wat bewuster naar wat ik doe en waarom ik dat doe. Dat heeft mij weer wat meer rust en meer energie gegeven. Hoewel ik toch ook merk dat ik daar nog steeds heel voorzichtig mee moet zijn.
 • Ik vind Astrid Anna erg professioneel, open, hartelijk, ze luistert goed en stelt ook vragen die je aanzetten tot dieper denken. Daarnaast is haar praktijkruimte fijn en haar agenda flexibel.

 

Coaching in Organisaties - Top Drie Beste Werkgevers                                                                                                

Coaching in Organisaties heeft de afgelopen 30 jaar haar sporen verdiend in het coachen op vitaliteit en preventie Burn-Out. En met re-integratie Burn-Out, Long Covid en overige psychosociale of medische klachten.

Klanten zijn (young) professionals, teams en leidinggevenden van onder andere Aon Hewitt Vitaliteit, bij Top Drie Beste Werkgevers, Ministerie OCW - Coördinator Vertrouwenspersonen, Buitenlandse Zaken - Klimaat, Defensie en Binnenlandse Zaken, Economische Zaken - Klimaat, bij Top Drie Beste Werkgevers, Onderwijs, Zorg, Sociaal Domein, Jeugdzorg, Veilig Thuis, William Schrikker Stichting, Kinderopvang, de Baak, Heineken, Ballast Nedam en Shell, Geveke BV, Rabobank en ING, Hoofdkantoor Rode Kruis en landelijk, Regionale Politie Amsterdam/Amstelland, Gemeente Amsterdam, AON Hewitt Vitaliteit, Aegon, ACTA, VU/UVA, Nationaal Coördinator Groningen, Kock en Partners, Koninklijke Marine, Rijkswaterstaat.

Astrid Anna Kuin was als trainer met de Leergang Coaching en Persoonlijk Leiderschap  vanaf 2012 tot 2023 gecertificeerd met het European Quality Award door NOBCO/EMCC. 

Coaching in Organisaties is vanaf 2013 tot heden geregistreerd in het CRKBO-register - Centraal Register Kort Beroepsonderwijs. 

 

4 logos

Coaches

Astrid Anna Kuin, Bedrijfskundige met specialisaties in de sociale psychologie en therapie. Zij werkt met diverse tools vanuit het Systemisch Werk (Opstellingen, familie, team, organistaie), Voice Dialogue, RET (stress types); Mindfulness en overige ontspanningsmethoden, Transactionele Analyse en persoonlijk leiderschap, Kleurenleer en Enneagram (welk stress type ben jij en gewenste ontwikkelingslijn), Positieve Psychologie en Gezondheid.

Zij coacht met plezier een op een. Zij coacht ook teams. En verzorgt In Company maatwerktrainingen gericht op onderlinge samenwerking, communicatie, lerende teams, leer en werkplezier, vitaliteit en zingeving. 

Kenmerkend voor haar aanpak is haar luisterend oor en empathisch vermogen, resultaatgerichtheid, rust en analytisch vermogen, helicopterview, humor en creativiteit.

Op projectbasis werkt zij samen met coaches uit haar netwerk.

 

impossible

Kwaliteit, evaluatie, klachten

Wij streven met dit coachingsprogramma naar optimale kwaliteit in onze dienstverlening naar de klant(organisatie). Hiertoe hebben onze trainers de Leergang Train de Trainer gevolgd, als ook persoonlijke ervaring met coaching en participatie in de Leergang Coaching.
Het gehele trainingsprogramma wordt tussentijds en aan het einde geëvalueerd. Deze feedback wordt - voor zover passend binnen de kwaliteitscriteria van deze Masterclass en binnen de professionele gedragscodes van de trainer - zoveel mogelijk gedurende de lopende en de daarop volgende Masterclass  meegenomen.
De coaches en trainers volgen jaarlijks training en maandelijks intervisie om professioneel afgestemd te blijven op de (hernieuwde) vragen van de klant(organisatie) en de actuele professionele ontwikkelingen rondom (team) coaching/training op vitaliteit en duurzame inzetbaarheid en optimale kwaliteit naar de klant te bieden.
Om de kwaliteit van het coachingsprogramma te borgen: EQA certificering Leergang Coaching, Communicatie en Persoonlijk Leiderschap (Foundation-level) door EMCC/NOBCO. ons lidmaatschap NOBTRA. Onze certificering CRKBO.
Mocht u desalniettemin ontevreden zijn over de dienstverlening schroomt u niet hierover contact op te nemen met Coaching in Organisaties, in eerste instantie met mw drs A. A. Kuin. Wij verwijzen hiervoor naar onze algemene voorwaarden (gebaseerd op de professionele gedragscodes van de coach en de trainer) bij het contract. Voor een klachtenprocedure verwijzen wij u naar de professionele gedragscodes – klachtenprocedure op www.kuincoaching.nl

Visie en Werkwijze

Intake

 • Achtergrond/aanleiding van uw vraag
 • Invloed vanuit de omgeving
 • Organisatiecultuur en communicatie
 • Stijlen van leidinggeven; samenwerking
 • Gewenste veranderingen/resultaten

Maatwerk

 • Oplossingsgericht trainen/coachen vanuit successen en mogelijkheden
 • Klantgericht en persoonlijk ondernemerschap
 • Nieuwe vaardigheden en gedrag
 • Praktijk en doelgericht

Investeren in professioneel kapitaal

 • Open communicatie, positieve focus en professionele feedback
 • Verbindend leiderschap
 • Zelfsturende professionals en teams
 • Van controle naar vertrouwen

Waarom ons?

 • Allround coaches en trainers;
 • Ruim 25 jaar ervaring;
 • Praktisch en doelgericht;
 • Coaching van professionals en managers uit profit en non-profit organisaties.
Copyright © 2000 - 2023 Coaching in Organisaties | Webdesign by Webdelta.