Professionele Ontwikkeling? (Team)Coaches en Trainers – Maatwerk!

Neem vrijblijvend contact op

loopbaanLoopbaanbegeleiding, van werk-naar-werk en outplacement: loopbaan coaching helpt je om je vragen in relatie tot werk en persoonlijk leven te benoemen en de verschillende mogelijkheden te onderzoeken en een andere functie binnen of buiten de organisatie te vinden. Hoe zelf de regie te nemen in jouw loopbaan, te investeren in jouw verdere gewenste persoonlijke en professionele ontwikkeling vanuit kansen en mogelijkheden? Wat geeft energie, waar ligt jouw (potentiële) kracht? Welke feedback ontvang je. Coachen op gewenste veranderingen, doelen en gedrag, Plan van Aanpak. Jouw privé/werk balans met aandacht voor je persoonlijke stijl, talenten, kwaliteiten, ervaring en expertise en de ontwikkelingen. kansen en mogelijkheden op de arbeidsmarkt.

De loopbaancoach helpt je om inzicht te verwerven in je mogelijkheden binnen de eigen organisatie of een andere organisatie. Met een plan van aanpak, afgestemd op jouw competenties en mogelijkheden, ondersteunen wij je gedurende dit traject met het zoeken en vinden van nieuw passend werk. Wij coachen ook "van werk-naar-werk" in samenspraak met alle betrokken partijen.

Drs. Astrid Anna Kuin, bedrijfskundige en sociaal psycholoog, is actief als allround coach (loopbaancoach, personal coach en teamcoach voor een diversiteit aan klanten (professionals/medewerkers, management en bestuur) in diverse sectoren op de arbeidsmarkt. Zij beschikt over een groot netwerk aan contacten en is actief bij de NVP, de Nederlandse HR Vereniging van Personeelsfunctionarissen. Coaching in Organisaties heeft ervaringen en expertise met klanten vanuit zowel de profit als de non-profit sector; zie overzicht klantorganisaties.

Zoals benoemd in Loopbaanvisie is een werkzoekende het beste af met een 'allround coach', die de klant begeleidt en coacht op:

 • Motieven/Drijfveren Reflectie: het nadenken over wensen, waarden die van belang zijn voor haar of zijn loopbaan.
 • Kwaliteiten Reflectie: het nadenken en feedback opvragen binnen je werkomgeving over wat je wel en niet kunt en hoe je dit kunt gebruiken in je loopbaan. Met aandacht voor positieve kracht en energievreters (energiebalans en focus naar de toekomst).
 • Werkexploratie: het onderzoeken van werk, werkplek en werkveld, maar ook het bijhouden van ontwikkelingen rondom jouw werk om uitdagingen te kunnen herkennen.
 • Netwerken: het opbouwen, gebruiken en onderhouden van netwerkcontacten, die voor jou van belang zijn voor de ontwikkeling van je loopbaan. het inzetten en bijhouden van de middelen (zoals je curriculum vitae) en sociale media o.a. LinkedIn.
 • Loopbaansturing: richting geven door concrete acties, zoals netwerken en werkexploratie, en follow-up. Met voorbereiding en follow-up te bespreken met je loopbaanprofessional/coach. Vertrouwen en veerkracht in dit proces, alsook verwerken feedback en bijsturen. Actuele ontwikkelingen op arbeidsmarkt signaleren en op anticiperen. 

 

Feedback van een klant: 

Mijn doel was een stip aan de horizon en energie en rust krijgen, dat is gelukt. Astrid Anna luistert naar je. Zij probeert een voor jou passende weg te vinden om je verder te helpen. Ik kon mijn verhaal kwijt en leerde om mijn zorgen met anderen te delen. Kreeg hulp bij het opdoen van energie door diverse bij mij passende oefeningen zoals: levenslijnoefeningen, ademhalingsoefeningen, oefeningen om mijn zin in het leven terug te krijgen, oefeningen om in mijn toekomst te bepalen. Afstand te nemen van sommige ingeslepen gewoonten. Leerde mijn grenzen stellen door rollenspel. Ik leerde in een rollenspel ook de sollicitatiegesprekken te voeren als voorbereiding op deze gesprekken. En ik kreeg volop informatie hoe mijzelf op de kaart te zetten m.b.t. de nieuwe baan, Linkedin, brieven en cv schrijven.”  - Deze klant had binnen vier maanden een nieuwe baan bij een nieuwe werkgever

Tijdens de Loopbaan Coaching gaan we in op de huidige- en de gewenste positie in je loopbaan en je (werk)leven. Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik? Hoe van betekenis en toegevoegde waarde te zijn (zingeving)? Professionele zelfreflectie en bewustwording, terugblik en vooruitblik op je loopbaan: verleden, heden, toekomst. Formuleren van een helder toekomstperspectief. Hoe zorg te dragen op een goede energiehuishouding en balans?  Jouw persoonlijke missie, waarden, motivatie, zingeving? Inzicht in je competenties, talenten, kwaliteiten en ervaring en gewenst perspectief en volgende stap vanuit eigen regie. Jouw profilering via je netwerk en het netwerk van de loopbaancoach. En een functie te vinden passend bij jouw gewenste persooblijke en professionele ontwikkeling, een passende teamcultuur en stijl van leidinggeven..

Fasen in Loopbaan Coaching

Op basis van je vragen doorlopen we de volgende fasen:

 • Motivatie Fase: gewenste verandering en resultaten
  Intake-gesprek, aanleiding en motivatie voor Loopbaan Coaching 
 • Talenten en Kwaliteitenprofiel: verleden heden toekomst, opstelling loopbaan en gewenst toekomstperspectief
  Inzicht in jouw curriculum vitae, functies, ervaringen, talenten en kwaliteiten, gewenste ontwikkeling en toekomstperspectief. Feedback oefening. Coachen op de transitie van oude organisatie naar nieuwe organisatie en werk. Jouw stijl van samenwerken, coachen en trainen op gewenste communicatieve vaardigheden. Update van je curriculum vitae: wat wel. Wat geeft energie met respect voor je privé/werk balans. Regisseur van je eigen loopbaan en toekomstperspectief, coachen op persoonlijk leiderschap (Opstelling en diverse praktische oefeningen en feedback om dagelijks toe te passen)
 • Arbeidsmarkt; netwerken en solliciteren op vacatures en open sollicitaties
  Verkenning van de arbeidsmarkt, vacaturesites en hoe je te profileren. Diverse opdrachten om te (leren te) netwerken. Training sollicitatievaardigheden. Sollicitaties en hoe de juiste keuze te maken. Plaatsingsscore van 95%.
 • Evaluatie Fase en Follow-up
  Coachen op de transitie van de nieuwe baan en de oude baan (en organisatie) los te laten, afscheid passend bij wat jij nodig heeft. Coachen op gewenste persoonlijke en professionele ontwikkeling op nieuw functie

Methoden 

Bij Loopbaan Coaching maken wij gebruik van een divers pakket aan methoden uit de loopbaan coaching en begeleiding. Ieder traject is een maatwerktraject afgestemd op jouw behoefte en gewenste resultaten; in ons eerste gesprek besteden we hier aandacht aan, daarna ontvang je een maatwerkpakket met offerte. Daarnaast werken we met associatieve methoden zoals mindmapping, ontspanning en visualisaties en sollicitatietraining.

Focussen, Voice Dialogue, Transactionele Analyse, systemisch coachen (terugblik en vooruitblik) eventueel RET (Rationeel Emotieve Training) helpen je om meer inzicht te verwerven en zelf de regie op je loopbaan en (werk) leven te nemen. Per klant overleggen we welke werkwijzen gepast is om zo effectief mogelijk te werken en te leren (ontwikkelen).

De klant werkt met een persoonlijk actieplan, waarin afspraken, oefeningen en opdrachten vastgelegd worden. De klant ontvangt een syllabus Loopbaancoaching.

Tijdens een eerste kennismakingsgesprek (intakegesprek) benoemt de klant (in samenspraak met werkgever) haar/zijn aandachtspunten en gewenste resultaten en geeft de loopbaan coach toelichting op plan van aanpak, werkwijze, expertise. Na afloop ontvangt u een persoonlijk plan van aanpak voor loopbaan coaching of outplacement en een offerte. 

 

Meer informatie over Loopbaan Coaching? Contact ons geheel vrijblijvend:

U kunt geheel vrijblijvend contact met ons opnemen via Astrid Anna Kuin via mail om met elkaar een belafspraak te noteren: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

U kunt ook spontaan bellen: 06-46065362

 

 

 

Visie en Werkwijze

Intake

 • Achtergrond/aanleiding van uw vraag
 • Invloed vanuit de omgeving
 • Organisatiecultuur en communicatie
 • Stijlen van leidinggeven; samenwerking
 • Gewenste veranderingen/resultaten

Maatwerk

 • Oplossingsgericht trainen/coachen vanuit successen en mogelijkheden
 • Klantgericht en persoonlijk ondernemerschap
 • Nieuwe vaardigheden en gedrag
 • Praktijk en doelgericht

Investeren in professioneel kapitaal

 • Open communicatie, positieve focus en professionele feedback
 • Verbindend leiderschap
 • Zelfsturende professionals en teams
 • Van controle naar vertrouwen

Waarom ons?

 • Allround coaches en trainers;
 • Ruim 25 jaar ervaring;
 • Praktisch en doelgericht;
 • Coaching van professionals en managers uit profit en non-profit organisaties.
Copyright © 2000 - 2024 Coaching in Organisaties | Webdesign by Webdelta.