Meerwaarde naar klant? (Team)Coaches en Trainers – Maatwerk!

Neem vrijblijvend contact op

We helpen leiders om complexiteit te gebruiken als de sleutel die nieuwe mogelijkheden ontsluit voor een betere toekomst. De enorme toename van complexiteit heeft ervoor gezorgd dat veel leiders - en hun hele organisatie - zijn blijven steken in oude tools en denkwijzen die gewoon niet werken in deze nieuwe wereld.

drie bruggen

Door Leiderschap ontwikkeling, helpen we leiders en organisaties niet alleen de complexiteit te tolereren, maar leren ze het ook in hun voordeel te gebruiken om flexibeler, creatiever en succesvoller te worden in een snel veranderende wereld. De mate van verandering in de zakenwereld van vandaag is groter dan ons vermogen om te reageren. In een wereld die vaak wordt beschreven als VUCA (Volatile, Uncertain, Complex and Ambiguous), zijn er belangrijke tektonische verschuivingen die een nieuwe mentaliteit van leiderschap vereisen. We trainen jou in de rol van facilitator of coach! In Company programma en facilitering van vergaderingen. Een strategie-retraite met Organisatie of Organisatie onderdeel? We faciliteren het samen met agile leiders en facilitators in uw organisatie.We willen beleidsmakers aanmoedigen om de verborgen wijsheid in hun organisatie beter te benutten en meer collega's te betrekken bij het opstellen van solide strategieën.

 

                  

                    To facilitate you, the organization and customers on the journey of learning, little steps, growth mindset:

                   It’s important to be truly transparant about our journey,

                   our struggles, little successes and little steps

                   and how we made it to the other side of our challenges.

                                              - Neela Montgomery

 

Met hyperverbonden werknemers zijn organisatieculturen transparant geworden. Met kansen in overvloed, zijn werknemers "vrijwilligers" die globale keuzes hebben. In deze wereld is het hebben van een "purpose" een verplichte eerste vereiste voor te volgen winst. Traditionele hiërarchische structuren vervagen om plaats te maken voor doelgerichte netwerken en gemeenschappen van mensen die samenwerken om een ​​gedeeld doel te bereiken. De cumulatieve impact van deze krachten vereist een nieuwe mindset en competenties voor leiders om relevant te kunnen blijven en een positief verschil te maken voor mensen en dus ook voor het bedrijfsleven.

Het hebben van een purpose is een verplichte eerste vereiste voor te volgen winst.

Als je een leider bent op elk niveau in een moderne organisatie of ernaar streeft om er een te zijn, zijn hier enkele van de essentiële competenties en vaardigheden die je nodig hebt om te gedijen in een VUCA-wereld: ontwikkel een adaptieve denkwijze, heb een visie, omarm de mindset, weef Ecosystemen voor menselijke betrokkenheid, anticiperen en creëren van verandering, zelfbewustzijn, wees leergierig, netwerken en samenwerken, Extreme klantfocus, mensen ontwikkelen, ontwerpen voor de toekomst, voortdurend verduidelijken en communiceren.

Transities faciliteren en organiseren; Leiderschapsprincipes

 • Purpose: Betrek en inspireer medewerkers met gezamenlijke, gedurfde en nobele doelen; niet met financiële of individualistische korte termijn doelen. De betrokkenheid van medewerkers bepaalt deels het succes van de organisaties. Door het delen van een gezamenlijk, gedurfd doel worden de medewerkers meer geëngageerd dan door het streven naar en controleren van financiële en individualistische korte termijn doelen.
 • Values: Geef leiding volgens gedeelde waarden, als leidraad om zelfstandig en vrij het werk te kunnen doen; niet volgens strakke regels.
 • Transparancy: Maak informatie open voor zelfregulatie, innovatie en leermogelijkheden en controle met zo min mogelijk restricties
 • Organisation: Creëer een cultuur van verbondenheid, een community en omgeving vanuit vertrouwen en respect met een krachtige leer- en verbetercultuur, feedback and feedforward, de moed van de kwetsbaarheid aanmoedigen, rolmodel: delen en leren van fouten en zelforganiserende teams (duurzaamheid & vitaliteit, flow en autonomie), vermijd hiërarchische controle en bureaucratie
 • Autonomy: Vertrouw op de beslissingsvrijheid en autoriteit van zelforganiserende teams en leidinggevenden en gebruik enkel het hiërarchisch instrument waar nodig. Om medewerkers goed te motiveren, is het belangrijk dat hun persoonlijke doelen aansluiten bij de organisatiedoelstellingen.
 • Customers: Verbind de werkzaamheden van alle medewerkers met klantbehoeften, voorkom belangenconflicten. Benutten van verschillen in perspectieven, diversiteit, inclusie.

 Anders organiseren en Managementprincipes

 • Rhythm: Organiseer managementprocessen op dynamische wijze rondom veranderingen en evenementen; niet per kalenderjaar of vaste momenten (staat haaks op wendbaarheid)
 • Resource allocation: Creëer vrijheid voor het inzetten van middelen waar dat nodig is; vermijd vastgestelde budgettoewijzingen
 • Performance evaluation: Evalueer op holistische wijze en met ruimte voor feedback; kijk niet alleen naar cijfers en resultaten, maar ook vanuit duurzaamheid en vanuit vitaliteit en groei/ontwikkeling, lerend en innoverend vermogen optimaal te faciliteren.

De coachende leider vervult steeds vaker de rol van coach en facilitator - empathisch luisteren

Als coachend leider: luisteren vanuit verstilling, zonder oordeel en vanuit nieuwsgierigheid. Vragen stellen werkt beter dan kant-en-klare antwoorden. Oplossingsgericht te coachen is het co-creëren van een context waarin we teams en professionals faciliteren om meerwaarde naar klanten en doelgroepen te realiseren door gebruik te maken van het potentieel aan krachtbronnen en belemmeringen weg te nemen. Skills en tools voor de Agile leider in de coachrol. Acht stappen coach model. Hoe te coachen vanuit een leiderschapsstijl van controle, “blame and shame” naar een open cultuur. Naar een lerende agile mindset waarbij de klant centraal staat en de agile waarden in de praktijk zichtbaar zijn. Coachen naar een leer- en verbetercultuur waar van successen en “fouten” geleerd wordt. Teams, professionals elkaar coachen naar een agile mindset en passende tools met inzet van professionele feedback in een veilig leerklimaat. Leren door te doen, kleine stappen zetten en steun ervaren.

De coachend leider als facilitator: Impact op leiderschap: wat maakt Liberating Structures goed in de complexe wereld van vandaag de dag en van toepassing op een hele reeks situaties en problemen? De coachend leider in de rol van facilitator: Met Liberating Structures leer je kennis, knowhow en innoverende oplossingen binnen de gehele organisatie samen te brengen, je tapt en verbindt de collectieve intelligentie in de organisatie om optimale wendbaarheid en meerwaarde naar klanten/doelgroepen te creëren. 

We raakten ervan overtuigd dat deze mechanische, lineaire benadering organisaties niet goed diende; dat het moest worden vervangen door een ecologische metafoor. Met andere woorden, organisaties zijn geen machines, het zijn complexe levende systemen die zich gedragen en evolueren zoals ecosystemen. Dat was gemakkelijk te geloven, maar bracht een voor de hand liggende en moeilijke vraag naar voren: als organisaties complexe levende systemen zijn, hoe moeten hun leden hun activiteiten beheren, beslissingen nemen, problemen oplossen, mensen aansturen, enzovoort, op een manier die consistent is met een dergelijk wereldbeeld?

Interventies en principes van facilitatie: Liberating Structures, de leider in de rol als facilitator, om interacties en collectieve intelligentie te faciliteren, om verbeterde prestaties en innovatie te bevorderen. Tien principes worden voortdurende praktijken: wanneer Liberating Structures deel uitmaken van dagelijkse interacties en communicatie, is het mogelijk: iedereen te betrekken en ontketenen zodat potentie benut kan worden, toepassen van diep respect voor mensen en hun oplossingen, vertrouwen opbouwen terwijl je bezig bent, leren door te falen, om eigen ontwikkeling in een groep te oefenen, om vrijheid en verantwoordelijkheid te versterken, om de mogelijkheden te benadrukken: te geloven voordat je ziet en om innovatie mogelijk te maken, serieus te nemen in serieus-speelse nieuwsgierigheid en nooit te starten zonder een duidelijk doel.

Meer informatie over Faciliteren met Liberating Structures en / of oplossings gerichte coaching? Neem contact met ons op voor een In Company-programma dat is ontwikkeld voor uw organisatie, cultuur en klanten.

 

CRKBO-logo

Certificaat CRKBO. Coaching in Organisaties is geregistreerd in het CRKBO-register – Centraal Register Kort Beroepsonderwijs 

 
Coaching in Organisaties was 20 jaar met het EQA (European Quality Award) gecertificeerd door EMCC/NOBCO

Global Code of Ethics for Coaches & Mentors. Deze ethische code is afgestemd op en voldoet aan de eisen van de “Professional Charter for Coaching and Mentoring“. Dit volgens Europese wetgeving opgestelde Charter is geregistreerd in de database van de Europese Unie met initiatieven voor zelfregulatie in Europa en wereldwijd.

 

Klanten

Coaching in Organisaties heeft o.a. gewerkt met volgende klanten: Buurtzorg, ING, Shell BV, Aon Hewitt, Aegon, TNO, Geveke Werktuigbouw, Rabobank, BNP PariBas Real Estate, ACTA VU/UVA, Gemeente Amsterdam, DUO. Top Drie Beste Werkgevers St. Jozefoord; Rode Kruis Nederland en regionaal, Ministerie OCW, Koninklijke Marine en Luchtmacht, KPN, GGZ, Veilig Thuis, Politie Amsterdam/Amstelland, ROC TOP Amsterdam, Kinderopvang Amsterdam en Amstelveen, MEE Zaandam en Arnhem, diverse onderwijs instellingen Amsterdam en Noord Holland.

We zijn lid van NVO2, NVP, LVSC, Solutions Focused Community, Liberating Structures.

 

Feedback Deelnemers

 

 “Het meest leerzaam vond ik de dynamiek van de groep, er was ruimte en veiligheid om open en kwetsbaar te zijn.” 
 "Eén van de meest invloedrijke inzichten van het coachen, is dat ik geleerd heb mij te blijven concentreren op de vraag/het probleem van de ander: het is aan de klant. Dus, niet invullen of oordelen, maar gewoon echt actief luisteren."    
"De trainer/coach heeft ons de essentie van het coachen laten ontdekken door in te zoomen op onze eigen ontwikkeling middels persoonlijke aandacht en door veel te oefenen en feedback te ontvangen."
"De begeleiding door de trainer heb ik als erg fijn, persoonlijk en betrokken ervaren. Zij was betrokken, kon inspringen op de leerbehoeften in de groep, kon dingen terughalen, oprecht luisteren ... in één woord super."
"Ik heb Astrid Anna Kuin ervaren als een sensitieve trainer/coach, die zelfsturing en verantwoordelijkheid voor de eigen ontwikkeling bij mensen stimuleert." 

In Company Programma

Neem contact met ons op, over een eerste ontwerp, voor uw In Company-programma: Astrid Anna Kuin, senior trainer / (team) coach Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0646065362.

Een strategie-retraite met Organisatie of Organisatie onderdeel? We faciliteren het samen met agile leiders en facilitators in uw organisatie. We gaan oefenen met en experimenteren met Liberating Structures om te onderzoeken hoe managers zich kunnen veranderen in faciliterende leiders met behulp van Liberating Structures. We willen beleidsmakers aanmoedigen om de verborgen wijsheid in hun organisatie beter te benutten en meer collega's te betrekken bij het opstellen van solide strategieën. Een designteam bereidt het graag met u voor.

 Vragen? Contact ons gericht via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0646065362

Senior Trainers, Facilitators:astridanakuin2

Drs Astrid Anna Kuin, is senior coach, team coach/trainer, facilitator, agile coach en trainer met 30 jaar ervaring, ook als (interim)manager en HR professional, in de profit en non-profit sector. Vanaf 1995 verzorgt zij de Leergang Coaching. Haar kracht zit in het begeleiden van teams en intervisie en leergroepen van leidinggevenden en professionals. Zij is in 1984 afgestudeerd als bedrijfskundige, met als specialisaties sociale psychologie, TA en groepsdynamica, de lerende organisatie en teams, organisatie- en teamontwikkeling. Zij heeft zich verder gespecialiseerd in de psychologie, therapie en counseling als supervisor en als (team)coach. Zij heeft samen met Jan Remmerswaal de Leergang Train de Trainer gegeven. Kenmerkend voor haar aanpak is haar luisterend oor en empathisch vermogen, resultaatgerichtheid, rust en analytisch vermogen, humor en creativiteit. Verdere specialisaties zijn: Mindfulness en Compassietraining, Enneagram, Voice Dialogue, Focussen, RET en Transactionele Analyse, systemisch werken, Oplossingsgericht Coachen en werken; Teamcoaching.

Ahsan Mahmud, Facilitator, trainer, Agile coach, professional scrum master:   "Living Change to deliver value for people, teams & organizations"
Ik geloof dat het succes van elke organisatie voortkomt uit het creëren van samenwerking op basis van positiviteit en transparantie, waarin mensen eigenaarschap kunnen en willen nemen. Ik geloof in een betere uitkomst door samen te werken aan een gemeenschappelijk doel in een team met diverse functies en rollen. Ik ben nieuwsgierig, analytisch en proactief op zoek naar uitdagingen om mezelf en mijn omgeving te verbeteren. Met meer dan 15 jaar ervaring in het faciliteren, coachen, leiden, ontwikkelen en implementeren van veranderingen in verschillende rollen en functies.

Visie en Werkwijze

Intake

 • Achtergrond/aanleiding van uw vraag
 • Invloed vanuit de omgeving
 • Organisatiecultuur en communicatie
 • Stijlen van leidinggeven; samenwerking
 • Gewenste veranderingen/resultaten

Maatwerk

 • Oplossingsgericht trainen/coachen vanuit successen en mogelijkheden
 • Klantgericht en persoonlijk ondernemerschap
 • Nieuwe vaardigheden en gedrag
 • Praktijk en doelgericht

Investeren in professioneel kapitaal

 • Open communicatie, positieve focus en professionele feedback
 • Verbindend leiderschap
 • Zelfsturende professionals en teams
 • Van controle naar vertrouwen

Waarom ons?

 • Allround coaches en trainers;
 • Ruim 25 jaar ervaring;
 • Praktisch en doelgericht;
 • Coaching van professionals en managers uit profit en non-profit organisaties.
Copyright © 2000 - 2023 Coaching in Organisaties | Webdesign by Webdelta.