Meerwaarde naar klant? (Team)Coaches en Trainers – Maatwerk!

Neem vrijblijvend contact op

drie bruggen

Met de maatwerk training "Train de Trainer" leer je in korte tijd je de interventies als trainer eigen te maken. Groepsdynamica, interactie binnen de groep, vertaalslag naar de praktijk, reflectie op je eigen stijl als trainer. Ontwerp van maatwerk trainingen in samenspraak met je klant en afgestemd op behoefte en gewenste ontwikkeling en resultaten bij klant. Astrid Anna Kuin heeft samen met Jan Remmerswaal 7 jaar de Leergang Train de Trainer gegeven. Zij is ruim 25 jaar actief als trainer, In Company en als teamcoach; ingezet bij Top Drie Beste Werkgevers.

 

 

To facilitate you, the organization and customers on the journey of learning, little steps, growth mindset:

It’s important to be truly transparant about our journey,

our struggles, little successes and little steps

and how we made it to the other side of our challenges.

                                              - Neela Montgomery

Programma Maatwerk Train de Trainer - Keuze uit modules in samenspraak met opdrachtgever

 • Gelaagdheden in communiceren en interventies met de groep
 • Fasering in de training en interventies trainer; opbouw training “van contact naar psychologisch contract, kloppend hart van de training inzichten en vertaalslag naar de eigen praktijk deelnemer”. Afwisseling in werkvormen, zenden informatieoverdracht en vertaalslag naar de deelnemer en haar/zijn behoeften. Werkvormen die interactie bevorderen. Ervarend leren.
 • Levend en ervarend leren in de groep, het leerteam, spelregels veilig leerklimaat
 • Werken met diverse afwisselende didactische werkvormen, zenden en doen, inbreng deelnemers, interactie deelnemers. Een reeks van werkvormen om bij de start elkaar als deelnemers snel te leren kennen -
 • Groepsontwikkeling, stadia en hoe op af te stemmen als trainer (situationeel model)
 • Interventies op bestaansniveau, veilig leerklimaat, hoe zo snel mogelijk een leerklimaat met deelnemers op te bouwen van vertrouwen en veiligheid
 • Thematiek en gewenste veranderingen te benoemen en vorm te geven; trainer zijn haar interventies af te stemmen op behoeften deelnemers, maatwerk per groep en deelnemer
 • De cirkel van ervarend leren, diverse persoonlijkheden in je groep, hoe optimaal op af te stemmen
 • Reflectie op je eigen stijl, valkuilen en gewenste ontwikkeling;
 • Reflection in Action, je interventies af te stemmen op je observaties op procesniveau op de groep, thema en leerproces per groep; parallelproces; Yalom groepsdynamica, de helende werking van groepen
 • Tussentijdse evaluatie, energiebarometer
 • De trainer in de rol als coach, coachen vanuit gelijkwaardigheid en eigenaarschap bij deelnemer
 • Oplossingsgericht coachen met teams, leergroepen; de vier axioma’s en de acht stappen dans
 • Trainen met psychodrama technieken; deelnemer benoemt thema’s (omdenken van angst, schaamte naar mogelijkheden en vitaliteit passend bij deelnemer)
 • Liberating structures, diverse werkvormen om met groepen in korte tijd vanuit interactie te werken en te trainen.

Iedere Train de Trainer is een maatwerk programma. Na contact met opdrachtgever zal deze een maatwerkprogramma ontvangen.

.

Certificaat NOBCO/EMCC Ethical Code - European Quality Award

EMCC logonobcoCRKBO-logo

Coaching in Organisaties: Astrid Anna Kuin, senior trainer/(team)coach heeft zeven jaar lang met Jan Remmerswaal de Leergang Train de Trainer gegeven. Zij heeft ruim 25 jaar ervaring als trainer en (team)coach. Coaching in Organisaties is gecertificeerd door NOBCO/EMCC met het European Quality Award en beschikt over de CRKBO registratie; en geaccrediteerd door het Register MZ-Opleiders. En als teamcoach gecertificeerd met OIM - Buurtzorg. Wij zijn ingezet bij Top Drie Beste Werkgevers, zorginstelling; Rode Kruis Nederland en regionaal, GGZ, Veilig Thuis, Politie Amsterdam/Amstelland, ROC TOP Amsterdam, William Schrikker Stichting, Kinderopvang Amsterdam en Amstelveen, MEE Zaandam en Arnhem, diverse onderwijs instellingen Amsterdam en Noord Holland. Astrid Anna Kuin is aangesloten bij NVO2 (Vereniging Opleiders), NVP, LVSC, Solutions Focused Community RINO Amsterdam.

 

Voor wie?

 • Professionals op HBO/WO werk en denkniveau, die trainingen (gaan) verzorgen. Van deelnemers wordt gevraagd praktijkervaringen in te brengen.

Feedback deelnemers

 

“Voor ons als leergroep was het belangrijkste dat er tijdens de bijeenkomsten voldoende veiligheid was om ons kwetsbaar op te stellen en van elkaar te leren.” 

 “Voor mij was een van de belangrijkste lessen dat ik de ander vragen blijf stellen en stop met oordelen en te adviseren hoe het moet. Ik leerde vanuit verstilling te luisteren en omgekeerd leerde de anderen naar mij te luisteren, waardoor wij als lerende groep bewuster werden van elkaars drijfveren en samen tot betere oplossingen kwamen.” 

“De trainer met veel ervaringen in het trainen van teams, leerde ons de essentie van persoonlijke aandacht en het stellen van open vragen. En om waarderende, professioneel constructieve feedback in te zetten. Met elkaar de volgende uitdaging als team te benoemen vanuit urgentie en ambitie. Wij leerden ieder afzonderlijk en als leergroep te focussen op onze gewenste ontwikkeling met diverse en afwisselende werkvormen.” 
“Ik heb de training als erg prettig, persoonlijk en doelgericht ervaren. Astrid Anna is betrokken en aandachtig op de leerbehoefte van ons team en stemt af zowel op de interacties in het team als ieder persoonlijk. Zij luistert oprecht en coacht ons naar oplossingen vanuit commitment.”
“Ik heb Astrid Anna ervaren als een sensitieve trainer die teams en professionals stimuleert om verantwoordelijkheid te nemen voor verdere persoonlijke en professionele ontwikkeling op gewenste resultaten en (meer)waarde naar klanten, cliënten, doelgroepen.” 

Intake

Na een eerste intakegesprek met opdrachtgever ontvant u van ons een maatwerkprogramma en offerte. Neemt u hiertoe geheel virijblijvend contact op met Astrid Anna Kuin, senior trainer/(team)coach via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of telefonisch via 0646065362

Kosten

Op basis van aantal deelnemers en aantal dagdelen ontvangt u van ons een offerte.  De kosten per dagdeel zijn 950 euro voor profit instellingen en 850 euro voor non-profit instellingen, btw vrijgesteld (CRKBO registratie) exclusief accomodatiekosten (locatie en verblijfskosten).   

Locatie

Locatie is te Amsterdam, Castricum aan zee of op locatie klant, in overleg met klant.

Senior Trainers/(Team)Coaches

astridanakuin2Drs. Astrid Anna Kuin, is senior coach, teamcoach en trainer met 30 jaar ervaring in de profit en non-profit sector. Vanaf 1995 verzorgt zij de Leergang Coaching, waarbij coaches, teamcoaches leren teams en professionals te coachen op zelforganiserend en zelfoplossend vermogen. Haar kracht zit in het coachen van teams en van leer- en intervisiegroepen.  Zij is in 1984 afgestudeerd als bedrijfskundige, met als specialisaties sociale psychologie, TA en groepsdynamica, de lerende organisatie en teams, organisatie- en teamontwikkeling. Zij heeft zich verder gespecialiseerd in de psychologie, therapie en counseling als supervisor en als (team)coach. Zij heeft samen met Jan Remmerswaal de Leergang Train de Trainer gegeven. Kenmerkend voor haar aanpak is haar luisterend oor en empathisch vermogen, resultaatgerichtheid, rust en analytisch vermogen, humor en creativiteit. Met haar achtergronden als bedrijfskundige, teamcoach en trainer (internationaal gecertificeerd met het European Quality Award door NOBCO/EMCC met de Leergang Coaching) en de Leergang Train de Trainer, traint en coacht zij deelnemers om steeds meer waarde naar doelgroepen te leveren en zichzelf blijvend te verbeteren (lerende mindset en tools).

Verdere specialisaties zijn: Mindfulness en Compassietraining, Enneagram, Voice Dialogue, Focussen, RET en Transactionele Analyse, systemisch werken, Oplossingsgericht Coachen en werken; Teamcoaching OIM Buurtzorg.

Indien gewenst wordt er tijdens deze Masterclass samengewerkt met een aantal professionals uit het netwerk van Coaching in Organisaties.  

Visie en Werkwijze

Intake

 • Achtergrond/aanleiding van uw vraag
 • Invloed vanuit de omgeving
 • Organisatiecultuur en communicatie
 • Stijlen van leidinggeven; samenwerking
 • Gewenste veranderingen/resultaten

Maatwerk

 • Oplossingsgericht trainen/coachen vanuit successen en mogelijkheden
 • Klantgericht en persoonlijk ondernemerschap
 • Nieuwe vaardigheden en gedrag
 • Praktijk en doelgericht

Investeren in professioneel kapitaal

 • Open communicatie, positieve focus en professionele feedback
 • Verbindend leiderschap
 • Zelfsturende professionals en teams
 • Van controle naar vertrouwen

Waarom ons?

 • Allround coaches en trainers;
 • Ruim 25 jaar ervaring;
 • Praktisch en doelgericht;
 • Coaching van professionals en managers uit profit en non-profit organisaties.
Copyright © 2000 - 2019 Coaching in Organisaties | Webdesign by Webdelta.