Meerwaarde naar klant? (Team)Coaches en Trainers – Maatwerk!

Neem vrijblijvend contact op

ImageVitaal Leiderschap

Mindfulness is een manier om aandacht te geven, bewust, ìn dit moment, zonder oordeel.
Professionals, (zelforganiserende/zelfsturende) teams en leidinggevenden oplossingsgericht te coachen op vitaliteit, veerkracht en Happiness. Transparantie en focus, lerend en oplossend vermogen bekrachtigen met waarderende feedback. Tools en tips vanuit eigen regie te benoemen en in te zetten. Work/Life Balance en professionele ontwikkeling te optimaliseren met passende tools en trainen van een lerende mindset en compassie: leren door te doen in de praktijk!! Teamklimaat van vertrouwen en veiligheid: Successen met elkaar te delen en te vieren, te leren met elkaar van “fouten”. Zie Happiness - Vitaliteit en duurzame inzetbaarheid - ESF – Top Drie Beste Werkgever

Professionals, (zelforganiserende/zelfsturende) teams en leidinggevenden oplossingsgericht te coachen op vitaliteit, veerkracht en Happiness. Transparantie en focus, lerend en oplossend vermogen bekrachtigen met waarderende feedback. Tools en tips vanuit eigen regie te benoemen en in te zetten. Work/Life Balance en professionele ontwikkeling te optimaliseren met passende tools en trainen van een lerende mindset en compassie: leren door te doen in de praktijk!! Teamklimaat van vertrouwen en veiligheid: Successen met elkaar te delen en te vieren, te leren met elkaar van “fouten”. Zie de informatie over ons vitaliteitsprogramma op: Happiness - Vitaliteit en duurzame inzetbaarheid - ESF – Top Drie Beste Werkgever

Mindfulness en andere vormen van ontspanning en time- en zelfmanagement voor teams en managers wordt veelal In Company geboekt door organisaties en bedrijven in het kader van persoonlijke APK, team APK en vitaliteitsprogramma's (preventie ziekteverzuim en coaching bij re-integratie). Deelnemers zijn erg enthousiast over o.a. de Workshops Mindfulness Work - Life Balance voor teams, gegeven op de schitterende locatie aan zee. Deze nodigt uit tot professionele reflectie en een pas op de plaats om van daaruit effectiever te kunnen werken met aandacht voor je energiebalans, persoonlijke stijl en timemanagement. Elementen uit deze training helpen deelnemers en managers het vitaal leiderschap in zichzelf en de organisatie te versterken en aandacht te geven. Vitaliteit en persoonlijk leiderschap is ook te koppelen aan de kleurenleer en je persoonlijke stijl en profiel en hoe zorg te dragen voor je energiebalans, stress- en timemanagement. Het is ook mogelijk een workshop Tai Chi & Qigong of yoga voor je team te boeken. Neem bewust tijd om te bewegen, je bewust te worden van je stressstrategie en hoe voor stress opbouw en afbouw zorg te dragen, te sporten, gezond te eten, binnen je werk activiteiten die energie kosten en geven af te stemmen op je energiecurve. Aandacht voor stress- en timemanagement.

De onderstaande workshop Mindfulness kan ingezet worden voor organisaties, teams en individueel. Daarnaast verwijzen wij naar persoonlijke APK voor persoonlijke coaching en naar executive coaching. Wij verwijzen ook naar de door NOBCO gecertificeerde Leergang Coaching voor (HR) managers en professionals en (interne) coaches om uw persoonlijk en klantgericht leiderschap verder te professionaliseren en in te zetten voor een effectieve, resultaat- en klantgerichte werkwijze.In het kader van vitaliteit gaat het hierbij ook om een gezonde en evenwichtige balans in uw dienstverlening naar uw (interne) klant als ook naar uw eigen vitaliteit en professionaliteit. U kunt een maatwerk training of workshop aanvragen voor uw team en organisatie.

Ook de Masterclass Oplossingsgericht coachen en persoonlijk leiderschap, zet in op een positieve energiebalans en hoe stap voor stap vanuit timemanagement en zelfsturing je professionele ontwikkeling te bewaken en klantgericht leiderschap te versterken. We zetten in op je kwaliteiten en talenten en besteden aandacht aan de work-life balance.

We volgen hierbij de vraag en gewenste resultaten bij de klant, bij het team en bij de organisatie binnen de context uw markt en doelgroep. Coaching in Organisaties heeft ruim 25 jaar expertise op teamcoaching en persoonlijke coaching als ook op training op leiderschap. de partners zijn senior coaches en trainers met ervaring op de werkvloer als (HR) professional en manager. De methode volgt de klant in haar/zijn gewenste ontwikkeling.

De onderstaande training is ook als workshop voor een team in het kader van het vitaliteitsprogramma te boeken.

Mindfulness in coaching en leiderschap leert ons aandacht te geven aan het enige moment dat we hebben, het huidige moment. We maken gebruik van de acht pijlers van mindfulness, zoals niet oordelen, mildheid en vertrouwen.

Er wordt ook aandacht besteed hoe je Mindfulness kunt inzetten bij mogelijke spanning en stress. Zodat u in meer balans vanuit een positieve flow kunt werken. we spreken hierbij van positieve stress en uitdaging. En benutten uw eigen inzichten en de feedback uit uw omgeving om stap voor stap te verbeteren en gezonder te leven en te werken. 

Mindfulness van Kabat-Zinn

Mindfulness betekent letterlijk trainen van aandacht om spanning (stress) te reduceren. Je kunt het ook vertalen als wakker zijn, opmerkzaam zijn, bewust zijn, attent zijn, alert zijn, directe waarneming. Kabat-Zinn definieert mindfulness als “het bewust reguleren van de aandacht van moment tot moment in het moment”. Een andere definitie die hij hanteert is: “Mindfulness is een manier om aandacht te geven, bewust, ìn dit moment, zonder oordeel”.

Mindfulness is die kwaliteit in ons die weet, herkent en ziet wat op dit moment aan gedachten, lichamelijke gewaarwordingen en gevoelens in ons aanwezig is. We besteden aandacht aan de acht pijlers om vanuit balans werkzaam te zijn, zoals aandacht voor je innerlijke criticus, perfectionist, de piekeraar etc. het is bij stress vooral de wijze waarop je zelf denkt en handelt die bepaalt of het negatieve of positieve stress wordt. Het is mogelijk je automatische piloot uit te schakelen en zelf achter de stuurknuppel van je eigen gedachten te gaan zitten. Dit brengt grote voordelen met zich mee. Mindfulness wat letterlijk vertaald kan worden als “opmerkzaamheid”, betekent: je bewust zijn van je eigen ervaring. Datgene wat je bewust opmerkt, wordt helder, sprankelend en komt tot leven. Hoe meer aandacht, hoe intenser de ervaring. je wordt uitgenodigd eerder je eigen signalen te interpreteren en van hieruit bij te sturen. Om meer innerlijke rust en ontspanning te ervaren door korte ademhalingsoefeningen. We oefenen een reeks van oefeningen die voor jou passend zijn en aansluiten op je werkwijze en persoonlijke stijl van werken en (leren) ontspannen. Zie ook de individuele of groepstraining Timemanagement op deze website.

Mindfulness vraagt om een levenshouding, die zich kenmerkt door acceptatie van onvermijdelijke negatieve en positieve gebeurtenissen in het leven. De vraag is dus niet: “Waarom overkomt mij dit?" maar juist “Hoe ga ik er mee om?”.

Workshop Mindfulness -  Work-Life Balance 

Tijdens de Workshop Mindfulness en andere vormen van coaching werken we aan de hand van de syllabus. Hierin staan publicaties en oefeningen waar je mee aan de slag gaat. Oefeningen om stil te staan bij je automatische gedachtenpatronen. Oefeningen om stil te staan bij het hier en nu, om je aandacht te richten naar je ademhaling. Om stil te staan bij je automatische piloot en je bewust te worden van de keuzemogelijkheden die je hierin hebt. Om iedere dag momenten van aandacht te creëeren, om iedere dag momenten van ontspanning en rust in te bouwen. Zodat je tot een betere energiebalans komt en meer in evenwicht met je binnenwereld en met je lichaam komt. Zodat je je bewust wordt van je eigen signalen en kunt anticiperen. We werken met behulp van een stappenplan uit de syllabus en oefenen met verschillende oefeningen. 

Het vitaliteitsprogramma is gericht op leidinggeven in aandacht, aan jezelf en de ander. Het gaat hier dus ook over timemanagement en vitaliteit: een gezonde balans in je leef en voedingspatroon versus je werkinzet; spanning versus ontspanning oftewel een goede balans en werken vanuit positieve stress. De workshop Mindfulness kan individueel en in groepsverband gevolgd worden. Het vitaliteitsprogramma kan ook afgestemd op de vraag van de organisatie en In Company verzorgd worden. 

De dagelijkse praktijk van je werk en privé wordt ingebracht en je onderzoekt hoe je voor jezelf en je omgeving een betere energiebalans kunt bereiken.

Astrid Anna Kuin (bedrijfskundige, met organisatieontwikkeling en psychologie als specialisatie) is senior coach en trainer en heeft haar praktijk vanaf 1988. Astrid Anna coacht klanten met verschillende methoden zoals focussen, Mindfulness, TA, RET, kleurenleer en talenten. Zij heeft haar opleidingen Mindfulness gevolgd bij RINO Amsterdam - Joke Hellemans (Trainersopleiding met certificaat afgerond bij Rino Amsterdam; Aandachtgerichte cognitieve gedragstherapie bij de behandeling van depressie) en meerdere verdiepingsmodules Mindfulness bij Rob Brandsma.

De workshop wordt ook In Company gegeven, afgestemd op het gewenste vitaliteitsprogramma van uw organisatie. Er zijn veel teams die de workshop Mindfulness in Castricum aan zee volgen.

U kunt informatie opvragen via de email via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch met onze contactpersoon Astrid Anna Kuin 0646065362

Deze workshop wordt veelal In Company geboekt door organisaties en bedrijven in het kader van persoonlijke APK, team APK en vitaliteitsprogramma's (preventie ziekteverzuim en coaching bij re-integratie).

Toelating: op basis van volgorde van aanmelding.

Ineke Pet, senior coach en adviseur in HRD vraagstukken. Houdt zich sinds 2006 bezig met coaching in de brede zin van het woord. Persoonlijke vraagstukken, loopbaanvraagstukken en vraagstukken rond functioneren. Deze gaan vaak samen en om die reden werkt zij altijd eclectisch en vanuit contact. Het maken van contact en leggen van een relatie ziet zij als de kern van haar vak. Zo wordt dat bespreekbaar waar het echt over moet gaan. Door middel van inleving en confrontatie gaat ze met klanten en coachees op zoek naar de vraag achter de vraag. Ze biedt inzicht, bekijkt mogelijkheden en stuurt op resultaat. Met haar brede HRD ervaring (HR – cyclus, functiebeschrijvingen, teamvraagstukken, training, assessment) bezit ze een scherpe blik voor de context waarin een vraag zich afspeelt en stemt ze haar interventies daar op af. Ineke Pet is een vijftal jaren actief geweest bij GITP, en heeft haar opleiding TA en systemisch werken gevolgd bij Phoenix en Plata.

Locatie: Castricum (in de duinen en aan zee); Amsterdam; locatie naar keuze klantorganisatie (In Company workshop)

Voor deze Masterclass of teamcoaching geldt: u kunt deze In Company reserveren voor uw team of organisatie en in overleg op basis van de ontwikkelingen in uw organisatie het aantal dagdelen, data en de locatie. U kunt zich ook als coach, (HR)manager of professional individueel aanmelden. Coaching in Organisaties  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ter attentie van mw. drs. Astrid Anna Kuin.

Heeft u vragen? Schroomt u niet contact op te nemen, via email: 
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Visie en Werkwijze

Intake

 • Achtergrond/aanleiding van uw vraag
 • Invloed vanuit de omgeving
 • Organisatiecultuur en communicatie
 • Stijlen van leidinggeven; samenwerking
 • Gewenste veranderingen/resultaten

Maatwerk

 • Oplossingsgericht trainen/coachen vanuit successen en mogelijkheden
 • Klantgericht en persoonlijk ondernemerschap
 • Nieuwe vaardigheden en gedrag
 • Praktijk en doelgericht

Investeren in professioneel kapitaal

 • Open communicatie, positieve focus en professionele feedback
 • Verbindend leiderschap
 • Zelfsturende professionals en teams
 • Van controle naar vertrouwen

Waarom ons?

 • Allround coaches en trainers;
 • Ruim 25 jaar ervaring;
 • Praktisch en doelgericht;
 • Coaching van professionals en managers uit profit en non-profit organisaties.
Copyright © 2000 - 2019 Coaching in Organisaties | Webdesign by Webdelta.