Meerwaarde naar klant? (Team)Coaches en Trainers – Maatwerk!

Neem vrijblijvend contact op

poohDeze Masterclass Mindfulness voor kids, is voor leerkrachten, interne coaches en intern begeleiders en in te zetten met een eigen opleidingsbudet of met de Lerarenbeurs Amsterdam 2017-2018?! De golven van het leven en hoe we daarmee omgaan bepaalt grotendeels de kwaliteit van het leven. Deze training is bedoeld om kinderen te leren surfen over de golven van het leven. Je kunt een kind niet altijd beschermen, het moet op zijn eigen benen leren staan. Ook kinderen hebben het vaak moeilijk of komen voor  uitdagingen te staan. Op school, met vrienden, tijdens de vrije tijd of thuis. Mindfulness for Kids is bedoeld om kinderen de nodige bagage te geven om met moeilijkheden om te leren gaan. Zodat het kind kan leren om vanuituit een kracht op te bouwen om meer zelfvertrouwen, rust, optimisme en creativiteit te vinden. Wij maken met deze Masterclass een vertaling vanuit de training voor volwassenen, je leert om vanuit een accepterende houding, in het hier-en-nu kinderen Mindfulness aan te leren, spelenderwijs, vanuit werkvormen die passen bij het kind. Zie deze training met kinderen als een avontuur waarbij de begrippen als hier en nu, vanuit een beginnersgeest, aandacht voor de automatische piloot, adempauze en aandacht voor moeilijke momenten en gevoelens meereizen.  

Het beste cadeau dat je iemand kunt geven,

is je volledige aanwezigheid,
er helemaal zijn voor iemand.

Thich Nhat Hanh

Mindfulness van Kabat-Zinn

kabatMindfulness betekent letterlijk trainen van aandacht om spanning (stress) te reduceren. Je kunt het ook vertalen als wakker zijn, opmerkzaam zijn, bewust zijn, attent zijn, alert zijn, directe waarneming. Kabat-Zinn definieert mindfulness als “het bewust reguleren van de aandacht van moment tot moment in het moment”. Een andere definitie die hij hanteert is: “Mindfulness is een manier om aandacht te geven, bewust, ìn dit moment, zonder oordeel”.

Wij leggen met het trainen van Mindfulness een relatie naar de huidige leiderschapsontwikkelingen zoals door Senge vanuit de lerende organisatie geformuleerd: Presence in Leadership. Hoe vanuit vertrouwen en acceptatie je medewerkers en klanten te ondersteunen en uit te dagen in hun zelfsturend en zelfaccepterend en zelfoplossend vermogen. Wij werken met dit leiderschapsmodel en vormen van Mindfulness en Tai Chi en andere passende vormen om te trainen vanuit beide stijlen van leiderschap (ratio en intuïtie en out of the box) innoverend vermogen bij de organisatie en klant te vergroten. Zie ons model van leer en groei mindset (leren te accepteren; verantwoordelijkheid nemen en geven) versus gefixeerde mindset (oordeel en controle-managementstijl oude paradigma).

Mindfulness is die kwaliteit in ons die weet, herkent en ziet wat op dit moment aan gedachten, lichamelijke gewaarwordingen en gevoelens in ons aanwezig is.

De acht pijlers om bij jezelf en bij je binnenwereld te blijven vanuit Mindfulness:

 • Niet oordelen
 • Met aandacht bij je ademhaling blijven
 • Niet streven
 • Mildheid
 • Geduld
 • Loslaten
 • Frisse blik
 • Vertrouwen

… in het Hier en Nu.

Rob Brandsma zegt hierover “het is mogelijk je automatische piloot uit te schakelen en zelf achter de stuurknuppel van je eigen gedachten te gaan zitten. Dit brengt grote voordelen met zich mee. Mindfulness wat letterlijk vertaald kan worden als “opmerkzaamheid”, betekent: je bewust zijn van je eigen ervaring. Datgene wat je bewust opmerkt, wordt helder, sprankelend en komt tot leven. Hoe meer aandacht, hoe intenser de ervaring. Het hier en nu heeft een zekere kwaliteit die rust geeft.

Aanvraag Amsterdamse Lerarenbeurs vanaf 14 maart 2017! Tussen 14 maart en 22 april 2017 kunnen leraren en schoolleiders van een Amsterdamse school (PO/VO/MBO incl. speciaal onderwijs) een Amsterdamse Scholen- en Lerarenbeurs aanvragen voor het schooljaar 2017-2018 of de komende twee schooljaren, dus 2017-2018 en 2018-2019. Lees hier hoe u subsidie kunt aanvragen.

Mindfulness vraagt om een levenshouding, die zich kenmerkt door acceptatie van onvermijdelijke negatieve en positieve gebeurtenissen in het leven. De vraag is dus niet: “Waarom overkomt mij dit?, maar juist “Hoe ga ik er mee om?” vanuit een lerende mindset met elke dag als een nieuwe dag om te oefenen met wat je wel wilt en je ontspannings- en ademhalingsmomenten gedurende de dag en bij spannende en stress momenten in te zetten.

Mindfulness voor kids

mindful kidsTijdens de Mindfulness voor kids werken we aan de hand van de syllabus. Hierin staan teksten, verhalen en metaforen, oefeningen waar je mee aan de slag gaat en die je inspireren in dit pad met kinderen. Oefeningen om stil te staan bij je automatische gedachtenpatronen. Oefeningen om stil te staan bij het hier en nu, om je aandacht te richten naar je ademhaling. Om stil te staan bij je automatische piloot en je bewust te worden van de keuzemogelijkheden die je hierin hebt. Om iedere dag momenten van aandacht te creëeren, om iedere dag momenten van ontspanning en rust in te bouwen. Zodat je tot een betere energiebalans komt en meer in evenwicht met je binnenwereld en met je lichaam komt. Zodat je je bewust wordt van je eigen signalen en kunt anticiperen. We werken met behulp van een stappenplan uit de syllabus en oefenen met verschillende speelse ontspanningsoefeningen afgstemd op kinderen en ook korte meditaties. Je wordt uitgenodigd vanuit je zijns-modus naar je doe-modus te bewegen en omgekeerd. Aanvraag van het programma via mail. Alle oefeningen zijn een vertaalslag vanuit Mindfulness/Compassietraining voor volwassenen naar kinderen. Mocht de methodiek van kid skills nog niet bekend zijn, dan kan toegevoegd worden aan deze training; een speelse manier van leren en ontwikkelen.

Astrid Anna Kuin (bedrijfskundige, sociale psychologie en vanaf 1992 bijgeschoold als psycholoog en therapeut en in Mindfulness) is senior coach en trainer en heeft haar praktijk vanaf 1988. Astrid Anna werkt met het bewuste en het onderbewuste, middels focussen, Mindfulness, voice dialogue, en verschillende coachingsmethoden. Zij heeft haar opleidingen Mindfulness gevolgd bij Marri Huisman, bij Joke Hellemans (Trainersopleiding met certificaat afgerond bij Rino Amsterdam; Aandachtgerichte cognitieve gedragstherapie bij de behandeling van depressie) en de verdiepingsmodule Mindfulness bij Rob Brandsma.

Wicky Voors is afgestudeerd in de klinische psychologie (psycholoog NIP). Tijdens haar studie specialiseerde zij zich in lichaamsgerichte thearapievormen. Sinds 1989 heeft zij een praktijk voor Autogene Training (ontspanningsmethode). Al zo'n   twintig jaar beoefent zij de Vipassana (inzicht) meditatie, een van de bronnen waaruit de aandachtstraining van Mindfulness is ontstaan. Zij heeft ruime ervaring in het begeleiden van zitmeditatie, loopmeditatie en andere vormen van mindfulness-beoefening.

Evaluatie tussentijds van een van onze deelnemers: INZICHTEN EN VERANDERINGEN  

"Ik zet vaker de stilte in als een moment van aandacht en contemplatie, tijdens mijn coaching, mijn theatermuzieklessen en in mijn privéleven. Mijn adem vindt al iets vaker de stilte in mij zelf. Ik bereid mijn coachgesprekken beter voor, neem mijn werk weer serieus, pas voorzichtig nieuwe oefeningen toe. Ook probeer ik, waar mogelijk, poëzie en muziek te gebruiken in mijn coaching. De zeven pijlers van de Mindfulness: niet oordelen, niet streven, geduld, vertrouwen, acceptatie, loslaten, ontvankelijkheid, ervaar ik als zeer waardevol, een weldaad voor mijn hoofd, buik, hart en ziel.  Al vraagt het van mij nog veel oefening om Mindfulness werkelijk te integreren in mijn werk en mijn privé, in mijn totale zijn. Het lezen van de literatuur inspireerde mij, vaker dan ik voor aanvang van de Masterclass voor mogelijk had gehouden. Ik zag hier namelijk erg tegenop." - Interne coach non-profit organisatie 

De Mindfulness bestaat uit  een serie van een achttal bijeenkomsten en kan individueel en als  groep gevolgd worden. De Masterclass wordt ook In Company gegeven. Er zijn veel teams en scholen die de workshop Mindfulness en Mindfulness voor kids in Castricum aan zee of in Amsterdam volgen.

In het najaar en voorjaar start de MasterclassTraining Mindfulness voor kids, u kunt informatie opvragen via de email via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Certificering PE-punten; aanvraag Amsterdamse Lerarenbeurs 2017-2018

Voor certificering bestudeert de deelnemer de syllabus, schrijft een reflectieverslag per blok en gaat aan de slag met het actieplan (ervarend leren en reflectie op het leerproces).De student verzorgt een korte presentatie waarin hij/zij de leeropbrengst van de Masterclass presenteert. U ontvangt een certificaat met per dagdeel een PE punt. De Masterclass wordt geëvalueerd op kwaliteitsbeleid en aandachtspunten worden meegenomen in eerstvolgende leerprogramma. Wilt u een aanvraag doen voor de Amsterdamse Lerarenbeurs 2017-2018 aanvraag 14 maart tot 22 april 2017 door deze Masterclass te volgen, individueel of met een groep (professionele leergemeenschap - peer-feedback)? Lees dan hoe u deze kunt aanvragen en bij eventuele vragen kunt u geheel vrijblijvend contact met ons opnemen voor een eerste intakegesprek en een maatwerkaanbod en offerte. Voor de informatie over deze subsidie verwijzen wij u naar : https://www.amsterdam.nl/bestuur-organisatie/organisatie/sociaal/onderwijs-jeugd-zorg/onderwijs-leerplicht/amsterdamse/lerarenbeurs/

Start: voorjaar 2017; zomer 2017; najaar 2017 (startdata op aanvraag). Voor de Masterclass kunt u zich aanmelden.  Planning gaat in overleg met betrokkenen en trainers. Er wordt van u verwacht dat u tussentijds Mindfulness-oefeningen doet (variërend tussen 5 en 30 minuten).

Kosten: zeven bijeenkomsten van een dagdeel (bv. 13.00 u tot 17.45 u of 15.30 u tot 20.00 u In overleg en afgestemd op agenda's deelnemers) en een follow-up bijeenkomst. Planning in overleg met deelnemers. Per bijeenkomst 240 euro excl. btw. Totale kosten 1.920 euro excl. btw en inclusief btw 2.323 euro  Neemt u geheel vrijblijvend contact met ons op over de kosten en planning. 

Coaching in Organisaties toestuurt: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ter attentie van drs. Astrid Anna Kuin.

Heeft u vragen? Schroomt u niet contact op te nemen, via email: 
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Noot: wij doen ons best om bovenstaande informatie zo accuraat mogelijk voor je bij te houden. Desalniettemin kunnen er geen rechten worden ontleend aan de informatie op deze pagina inzake de Lerarenbeurs Amsterdam. Zie hiertoe de rechtstreekse informatie bij de gemeente Amsterdam.

Zie ook Coaching aan zee en Work-life Balance en zie ook Stiltewandelingen en Wandelend coachen

Visie en Werkwijze

Intake

 • Achtergrond/aanleiding van uw vraag
 • Invloed vanuit de omgeving
 • Organisatiecultuur en communicatie
 • Stijlen van leidinggeven; samenwerking
 • Gewenste veranderingen/resultaten

Maatwerk

 • Oplossingsgericht trainen/coachen vanuit successen en mogelijkheden
 • Klantgericht en persoonlijk ondernemerschap
 • Nieuwe vaardigheden en gedrag
 • Praktijk en doelgericht

Investeren in professioneel kapitaal

 • Open communicatie, positieve focus en professionele feedback
 • Verbindend leiderschap
 • Zelfsturende professionals en teams
 • Van controle naar vertrouwen

Waarom ons?

 • Allround coaches en trainers;
 • Ruim 25 jaar ervaring;
 • Praktisch en doelgericht;
 • Coaching van professionals en managers uit profit en non-profit organisaties.

Klanten

 • ING
 • Gemeente Amsterdam
 • Gemeente Alkmaar
 • Nationale Politie
 • Het Nederlandse Rode Kruis
 • Shell Nederland BV
 • UvA / VU Acta
 • Saxion Hogeschool
 • Aon Hewitt
 • KPN Den Haag
 • Stichting Talent Hoorn
 • Geveke Werktuigbouw BV
 • Zorggroep Apeldoorn e.o.
 • Stichting CJP
 • RIBW Haarlem
 • Woningcorporatie ZVH
 • Rabobank Utrecht
 • Koninklijk Instituut voor de Tropen
 • Reclassering Nederland
 • Socius MD Velsen
 • Hogeschool van Amsterdam
 • Weleda
 • Koninklijke Marine
 • Bayer BV
 • SNV
 • Deloitte Rotterdam
 • Focus loopbaancoaches

Meer klanten...

Copyright © 2000 - 2019 Coaching in Organisaties | Webdesign by Webdelta.